Sfatul bancherilor: Pastrati-va banii in banca, nu-i mai tineti la saltea!
Presedintele Asociatiei Bancilor se declara dezamagit de rezultatele unui sondaj, care arata ca 75 % dintre romani prefera sa-si tina economiile in casa, in loc sa le depuna intr-un cont.
Pentru cei care au deja depozite, avem o veste buna: statul va impozita cu 16 % doar dobanzile aferente perioadei de dupa 1 iulie.
De la 1 iulie a intrat in vigoare impozitarea dobanzilor bancare, dar legea nu era deloc clara. Mai exact, bancherii nu stiau daca pentru un depozit care a ajuns astazi la scadenta trebuie sa opreasca impozitul pe toata dobanda acumulata intr-un an sau doar pentru dobanda aferenta celor sase zile din iulie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In cele din urma, Ministerul de Finante a lamurit problema si a spus ca dobanda inregistrata in contul clientului pana la 30 iunie nu se impoziteaza. In plus, unele banci au majorat la 1 iulie dobanzile cu echivalentul impozitului datorat statului.
Este adevarat, dobanzile la depozitele in lei au coborat la 7-8%, iar majorarea TVA-ului va ridica inflatia la 8% in acest an.
Insa o dobanda de sapte-opt procente este cu siguranta mai mare decat dobanda zero pe care o aduc banii tinuti in casa.