Guvernul a decis: taie din sporuri si plafoneaza salariile
Nu se fac disponibilizari, iar sporurile salariale nu sunt eliminate, ci plafonate. Companiile insa nu scapa de impozitul forfetar minim.
Ne-au dat toate aceste vesti cei din Guvern, care cu suflarea celor de la FMI in ceafa au aprobat rectificarea bugetului si modificarea Codului Fiscal. Era obligatoriu sa faca asta pentru a nu rata imprumutul de 20 de miliarde de euro.
Guvernul a redus cheltuielile bugetare cu 4,7 miliarde de euro. Asa ca s-au taiat bani de la toate ministerele, in afara de Ministerul Muncii, care primeste bani in plus pentru a putea plati ajutoarele unui numar tot mai mare de someri. Nu s-a umblat insa la banii pentru salariile bugetarilor si nici la numarul de angajati.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Guvernul a plafonat si sporurile angajatilor bugetari, fara sa le elimine. De exemplu, cine primeste acum un spor de 55%, va primi in viitor un spor cuprins intre 0 si 55%, in functie de rezultate si de fondul de salarii aprobat pentru institutia respectiva.
Firmele vor avea de platit de la 1 mai un impozit forfetar minim, indiferent daca au sau nu profit. Cel mai mic va fi de 500 de euro pe an, pentru firme cu cifra de afaceri de pana la 12.000 de euro pe an, iar cel mai mare este de 10.000 de euro, pentru firmele cu vanzari de peste 30 de milioane de euro pe an.