Impozitul forfetar incinge spiritele!

06-04-2009 00:00

Daca se va introduce impozitul forfetar in forma propusa initial de Ministerul de Finante, majoritatea firmelor mici vor plati in loc de 16% din profit, un impozit forfetar de 0,5% din valoarea incasarilor. Incasari care acum sunt in cadere libera.

Prin introducerea impozitului forfetar, autoritatile recunosc practic nu sunt capabile sa combata evaziunea fiscala din anumite domenii economice. Cu toate acestea, masura se poate intoarce ca un bumerang si impotriva firmelor care lucreaza cinstit pe piata locala.
Miruna Lebedencu, editor Ziarul Financiar
"E normal sa lucram corect toti, si noi, si guvernantii, dar se pare ca noi incercam sa lucram corect pe cand ei incearca sa ne jecmaneasca," spune Peter Viorel, patron agentie de turism.

Patronatele spun insa ca au obtinut o victorie la negocierile de la Ministerul Finantelor.

"Ministerul de Finante a acceptat sa ia in consideratie modificarea substantiala a modului de impozitare, renuntandu-se la 0,5%, dar nu mai putin de 6.500 si luandu-se in discutie propunerea de utilizare a transelor de cifre de afaceri cu regularizare a calcului la impozit de profit a diferentei, daca se inregistreaza profit suplimentar," explica Cristian Parvan, secretar general Asociatia Oamenilor de Afaceri.

In varianta patronatelor, impozitul minim va scadea la 500 de euro pe an pentru firmele cu incasari anuale de pana la 12.000 de euro si va ajunge la 10.000 de euro pe an la cele cu afaceri de peste 30 de milioane.

Decizia finala in privinta impozitarii va fi luata in zilele urmatoare. 


VIDEO PROTVPLUS.RO