Fondul Proprietatea: Statul se da in judecata singur


Ultimul update: Joi 12 Iulie 2012 16:15
Data publicarii: Miercuri 24 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Economice
Fondul Proprietatea: Statul se da in judecata singur

Un prim lucru care merita sa fie mentionat in acest caz este faptul ca statul este actionarul majoritar al societatii Fondul Proprietatea, detinand peste 80% din actiuni.


Nemultumiti de statutul pe care il au in acest moment, FP a decis sa dea in judecata statul pentru a obtine 20% din actiunile Nuclearelectrica, in loc de 17,5% cat au in acest moment.

Demersul Fondului Proprietatea are drept ratiune conservarea detinerilor pe care Fondul le are la societatile din economie.

Procentul de 3% din actiunile Nuclearelectrica pe care Fondul intentioneaza sa il recupereze in instanta de la MEF echivaleaza cu 70 de milioane de lei la valoarea nominala.

Directorul general al FP considera ca miza este mult mai ridicata daca avem in vedere valoarea de piata a Nuclearelectrica.

Mai mult, guvernul va emite in perioada urmatoare un proiect de act normativ cu caracter de lege prin care va clarifica normele Legii de infiintare a Fondului Proprietatea referitoare la sumele pe care urmeaza sa le primeasca compania din privatizarea BCR. Fondul Proprietatea considera ca mai are de incasat o suma de aproximativ 155 de milioane euro din privatizarea BCR.

Sursa: Pro TV

Presedintele critica Guvernul: educatia si sanatatea au mari lipsuri
Presedintele nu va accepta un guvern oligarh
Guvernul a decis: pensiile se vor majora de la 1 octombrie
Presedintele nu va accepta un guvern oligarh
Guvernul a decis: pensiile se vor majora de la 1 octombrie
VIDEO PROTVPLUS.RO