Fiscul a inceput verificarea marilor averi din Romania
Cine nu poate justifica de unde are banii cu care a facut achizitii scumpe va fi obligat sa plateasca impozit suplimentar la stat. Si nu vorbim despre sume mici, ci despre sute de mii de euro.
Impozitarea se aplica de la 1 ianuarie 2011, dar consultantii spun ca exista destule mijloace prin care bogatii tarii isi pot justifica averea. Fiscul va controla atat conturile bancare, cat si proprietatile detinute de cei bogati.
Daca rezulta ca veniturile declarate sunt mai mici decat achizitiile facute, diferenta va fi impozitata cu 16%.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Oamenii de afaceri spun ca ANAF-ul ar trebui sa-i controleze in primul rand pe angajatii statului care nu isi pot justifica averile, nu pe marii intreprinzatori care platesc zeci de milioane de euro la buget.
Scuza ca banii au fost tinuti la saltea sau vin dintr-o mostenire poate fi folosita o singura data la prima inspectie fiscala. Apoi, orice ban care nu poate fi justificat se taxeaza. Consultantii spun ca multe tari au renuntat la impozitare de frica migrarii marilor capitaluri.
Daca averea este dobandita ilicit, Fiscul poate cere chiar si confiscarea proprietatii.