Fiscul a confiscat bani si bunuri in valoare de 520 mil lei in 11 luni

Ultima actualizare: 14-05-2012 06:40
ANAF

ANAF a confiscat in primele 11 luni bunuri si sume de bani in valoare de 521,3 milioane de lei si a aplicat amenzi in urma verificarilor de 380 de milioane de lei, cu 20% peste nivelul din perioada similara a anului precedent, potrivit institutiei.

Organele de inspectie fiscala si de control din cadrul ANAF au intocmit peste 9.200 de sesizari penale, cu 22,5% mai mult decat in primele 11 luni ale anului trecut, pentru care au stabilit prejudicii de 6,3 miliarde lei.

In vederea asigurarii colectarii creantelor fiscale, organele de inspectie fiscala si control ale ANAF au dispus peste 3.000 de masuri asiguratorii pentru suma de 5,1 miliarde lei. In aceeasi perioada, Fiscul a stabilit obligatii suplimentare de plata la bugetul de stat de 10,5 miliarde lei (circa 2,45 miliarde euro), cu 70% mai mult comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent.

"Acest rezultat obtinut pe linia combaterii evaziunii si fraudei fiscale a fost atins in conditiile scaderii numarului de inspectii cu 1,17%, urmare unei planificari mai eficiente si a unei analize de risc mai riguroase", se arata intr-un comuniat al institutiei.

Magazinele Fiscului fac concurenta hipermarketurilor! Vezi unde le gasesti!

Oferta de criza: marfa ieftina, direct din depozitele Fiscului!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO