Fereşte-te de spam!

Dată publicare: 07-08-2008 01:00
Dată actualizare: 06-10-2012 19:48


Spam

În timp ce afacerile serioase şi de viitor merg mai greu la noi, cele ilegale sunt în floare. Se fac, de pildă, bani frumoşi din comercializarea bazelor de date ce conţin adrese de e-mail.

Cei care vând aşa ceva sunt doar intermediarii. Ajută practic anumite personaje să ne trimită mesaje cu forţa şi să ne blocheze cutia de mail.

Un vânzător de baze de date se "bucură" de posesia a două milioane de e-mail-uri din România, iar pentru cea internaţională are o recoltă mult mai bogată: 75 milioane de e-mail-uri. Toate- de vânzare! Pe scurt, a luat e-mail-urile de pe diferite site-uri fără să ceară acordul celor care au aceste adrese. Acum le vinde pe toate cu 500 de lei. Clientul primeşte bonus şi un soft prin intermediul căruia poate să trimită mesaje publicitare la două milioane de adrese într-o clipă. Bărbatul recunoaşte că ce face el este ilegal, dar nu se teme.

De obicei, de aceste baze de date sunt interesate firmele care vor să-şi promoveze produsele on-line. Aceasta, să îi spunem publicitate cu forţa, se numeşte spam, iar cine face aşa ceva riscă 50 de mii de lei amenda.

Grav este că din cauza spamurilor poşta electronică se poate bloca. Mai rău, mesajele pot ascunde un virus periculos pentru calculator.

De la începutul anului, în România au fost date doar 13 amenzi pentru spam. Fenomenul este destul de greu de stăvilit. Şi asta pentru că, în medie, 85% dintre e-mail-uri conţin spamuri

Sursa: Pro Tv


VIDEO PROTVPLUS.RO