Falimentul isi arata coltii pe santierele romanesti
Patronatele din constructii anunta ca o firma din patru intra acum in insolventa. Cer falimentul si furnizorii de materiale, care nu si-au mai vazut banii de multa vreme.
In contextul in care valoarea investitiilor a scazut, dezvoltatorii mai rezista doar de pe urma unor proiecte incepute prin 2007.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La Constanta, mai multe familii au aflat cu groaza ca firma care ridica un ansamblu a intrat in faliment.
Liniste deplina si intr-un cartier din Sinaia. Constructorul turc, un gigant in domeniu, a iesit de pe piata. Are doua proiecte si in nordul Capitalei, unde dezvoltatorii sustin ca santierele nu se vor opri.
In cazul fericit, constructorul lucreaza cu un dezvoltator si acesta din urma poate angaja o alta companie sa termine lucrarile. Asta daca nu cumva constructorul initial se va angaja ca isi respecta clauzele contractuale si va termina proiectul.
Totul a pornit de la furnizorii de materiale, care au cerut in instanta sa li se faca dreptate.
In lipsa platilor, jucatorii din piata constructiilor incep sa apeleze la troc si la asocieri. Ca sa termine proiectele, investitorii cedeaza unele suprafete de birouri sau locuinte, constructorilor, pentru munca prestata, sau furnizorilor, pentru materiale.
Patronatele din constructii sperau sa fie salvate de programele de reabilitare termica si de Prima Casa, care s-au dovedit pana acum un fir de nisip in oceanul de criza.