E criza. Oamenii de afaceri romani isi scot averile la vanzare

Ultima actualizare: 07-08-2012 06:37

Maybach, Lamborghini si cateva avioane de acrobatie, ca sa nu mai punem la socoteala sute de firme. Sunt doar o parte dintre averile scoase la vanzare de oamenii de afaceri romani, loviti si ei de criza.

Pe lista se regasesc si Cornel Penescu sau cei din familia Prigoana.

Habar nu avea Cornel Penescu in octombrie 2008 ca va ajunge la dispozitia procurorilor. Pe atunci afacerile ii mergeau turate la maximum. Isi permitea luxul suprem. Maybach 62S, cu ornamente de carbon, si un SLR McLaren care ajunge la 100 de km pe ora in doar 3,2 secunde.

Acum, ambele bijuterii sunt de vanzare intr-un showroom din Pipera la pret de super-oferta dupa ce familia Penescu le-a cedat firmei de leasing.

Un alt caz este cel al lui Honorius Prigoana care nu se mai afiseaza in Lamborghini. Tatal sau declara in urma cu putina vreme ca l-a pedepsit dupa ispravile taxate de radar.

Honorius recunoaste ca nu este in cele mai bune relatii cu parintele sau zilele acestea, insa are o alta varianta pentru vanzarea masinii. Daca tatal lui spune ca i-a confiscat automobilul, Honorius declara ca a avut o oferta buna si a dat-o, pentru ca era a lui.

Familia Prigoana a renuntat in ultimul an si la o afacere: o companie care detine avioane de acrobatie. Au mai pastrat un avion pentru plimbari cand si cand, dar sunt pregatiti sa il vanda si pe acesta pentru pretul potrivit.

Piata bunurilor de lux depaseste cu greu 300 de milioane de euro in tara noastra, iar anul acesta se anunta o scadere cu o treime.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO