Deficitul bugetar dupa noua luni este sub plafonul convenit cu FMI
Bugetul general consolidat a avut un deficit de 23,3 miliarde lei, sub tinta convenita cu FMI, de 28,2 miliarde lei, cu venituri in crestere in ceea ce priveste TVA si accize si mai mici la impozitul pe profit si contributiile de asigurari sociale.
Veniturile incasate la bugetul general consolidat au fost in suma de 120,4 miliarde lei, cu 3,6% mai mult, in termeni nominali, fata de realizarile perioadei corespunzatoare din anul precedent. Incasarile din taxa pe valoare adaugata au continuat sa creasca, fiind cu 7,3% mai mari fata de aceeasi perioada din anul precedent, in timp ce la accize cresterea a fost de 7,9% la nivelul bugetului general consolidat.
Ministerul remarca mentinerea unor decalaje importante la impozitul pe profit (-2,9%), precum si la contributii de asigurari sociale (-5,1%). Pe de alta parte, au crescut incasarile din venituri nefiscale (+19,9%), precum si sumele restituite de Comisia Europeana in contul platilor efectuate (+121,5%).
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cheltuielile bugetului general consolidat sunt in suma de 143,7 miliarde lei si au crescut in termeni nominali cu 1,5% fata de aceeasi perioada a anului precedente.