Cursul valutar: 4,23 lei/euro. A scazut cu 13 bani in doar o saptamana


Ultimul update: Miercuri 11 Iulie 2012 03:38
Data publicarii: Marti 06 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
bani

Referinta BNR a coborat marti cu 2,2 bani, la 4,2393 lei/euro. Cursul se indreapta rapid spre nivelul de 4,20 lei/euro, prognozat de specialisti pentru finalul acestei saptamani.

Moneda nationala si-a mentinut castigul de zilele acestea, ba chiar s-a apreciat si mai tare, astfel ca referinta publicata de Banca Nationala a Romaniei a coborat pentru a patra sedinta consecutiva, la 4,23 de lei/euro.

In raport cu moneda americana, BNR a afisat un curs de schimb de 3,3687 lei/dolar, cu 3,14 bani mai mic decat cel precedent.

Pe de alta parte, pe plan international unii specialisti sustin ca moneda euro va continua sa se deprecieze si s-ar putea apropia de paritate in raport cu dolarul. Si asta pentru ca Banca Centrala Europeana (BCE) continua sa cumpere obligatiuni de stat pentru a sustine economia zonei euro, potrivit reputatului analist Shaun Osborne de la TD Securities Toronto.

Osborne, cel mai "precis" analist de curs valutar, anticipeaza ca euro se va deprecia la 1,13 dolari in trimestrul al treilea, respectiv la 1,08 dolari pana la sfarsitul acestui an, urmand sa se apropie de un dolar in 2011 inainte de a reveni pe o panta ascendenta, scrie Bloomberg.

Totodata, urmatorii noua analisti ca acuratete in anticiparea cursului sunt de acord cu Osborne si estimeaza scaderea euro in urmatoarele sase luni.

Moneda euro s-a depreciat cu 15% fata de dolar in prima jumatate a acestui an, din cauza temerilor legate de deficitele bugetare si datoriile publice ale mai multor state din zona euro, precum Grecia, Spania, Portugalia sau Irlanda.

Investitorii se tem ca problemele financiar/fiscale ale statelor membre ar putea determina guvernele sa reduca puternic cheltuielile publice, cenzurand astfel cresterea economica.

Sursa: Pro TV

Leul isi revine si recupereaza terenul pierdut! Un euro = 4,23 lei
Euro = 4,36 lei. Un nou maxim istoric, pentru a treia zi consecutiv
Isarescu: Stabilitatea e ca sanatatea, importanta atunci cand nu o mai ai
VIDEO PROTVPLUS.RO