Isarescu: Stabilitatea e ca sanatatea, importanta atunci cand nu o mai ai


Ultimul update: Luni 09 Aprilie 2012 20:50
Data publicarii: Miercuri 16 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
Mugur Isarescu la seminar

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a criticat dur dezbaterile publice pe teme economice. Acesta a declarat ca sunt caracterizate de trivialitate, iar situatia aceasta trebuie sa inceteze.

Se formeaza foarte multe confuzii in cadrul dezbaterilor economice, iar trivialitatea care le caracterizeaza este extrem de periculoasa si trebuie sa inceteze, sustine seful Bancii Centrale.

"Societatea romaneasca are nevoie mai mult ca oricand de dezbateri profesioniste si trebuie sa facem eforturi pentru a le traduce intr-un limbaj mai accesibil. Nu trebuie sa continue trivialitatea dezbaterilor economice. Este un lucru extrem de periculos", a spus Isarescu, la un seminar organizat la BNR.

"Ne revine sarcina noua, economistilor si finantistilor, sa fim mai vocali. Avem insa un mare dezavantaj, nu putem sa facem rating", a explicat Isarescu.

Guvernatorului "i s-a umplut paharul" marti seara cand a urmarit o emisiune televizata in care cei prezenti erau indignati ca a crescut rezerva BNR.

"Asa o pacoste pe capul Romaniei, ca ne-a crescut rezerva", a spus Isarescu. Guvernatorul BNR a explicat ca rezerva valutara asigura stabilitatea financiara, precum si stabilitatea cursului de schimb.

"Notiunea aceasta de stabilitate pare un dat, dar e la fel ca sanatatea, incepi sa iti dai seama ce importanta e cand n-o mai ai", a mai spus Isarescu.

Sursa: Pro TV

Presedintele Basescu este in cadere libera in sondajele de opinie
Guvernatorul BNR ne explica de ce bancile acorda greu credite
Rezervele BNR au scazut cu 266 milioane de euro!
VIDEO PROTVPLUS.RO