Bogatii, obligati de criza sa dea vila pe apartamentul de la bloc


Ultimul update: Duminica 08 Aprilie 2012 12:51
Data publicarii: Sambata 24 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

Criza financiara i-a incoltit si pe multi proprietari de vile, cumparate in vremurile bune. Ii obliga sa se mute inapoi la bloc. Facturile pentru o casa mare cu piscina sunt greu de suportat cand veniturile au intrat la apa.

Asa ca oamenii renunta la confort si se-ntorc intr-un apartament modest, ca sa nu mai plateasca mult la intretinere. Specialistii in domeniul imobiliar spun ca fenomenul a luat amploare de la inceputul anului.

Un domn intors din Canada in urma cu cinci ani si-a cumparat o vila in apropiere de Baile Felix, chiar inainte sa ajunga si la noi criza. Vila avea tot confortul: un living mare, doua dormitoare, trei bai si piscina. N-a apucat sa se bucure prea mult de acest paradis, care il costa 1.200 de lei pe luna. Cand a ramas fara bani, s-a vazut nevoit sa se mute in lumea reala, la bloc.

La fel s-a intamplat si cu o familie din Rasnov, care visa sa-si petreaca batranetea sub visinii din livada si sa se bucure de curtea mare si de aerul curat. Dar criza finaniara le-a schimbat oamenilor planurile. Veniturile s-au injumatatit, iar cheltuielile casei au ajuns greu de suportat. Gazul, curentul si apa se ridica la 1.600 de lei pe luna. Prea mult pentru ei.

Cei doi soti au dat deja anunt ca vor sa schimbe vila cu un apartament la bloc, plus diferenta.

Agentii imobiliari spun ca, in ultima vreme, intalnesc des astfel de cazuri.

Pentru ca oamenii nu mai au bani pentru case mari, nici santierele nu mai lucreaza la foc automat. Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele cinci luni ale anului cu aproape 20% fata de anul trecut, arata Institutul National de Statistica.

Romanii, ademeniti sa cumpere case prin creditul cu buletinul
Criza are si efecte pozitive: mai multe investitii straine in Romania
Criza ne-a intors cu 20 de ani in urma! Mancam ca pe vremea lui Ceausescu
VIDEO PROTVPLUS.RO