Ai pana in 35 de ani? Statul iti da 10.000 de euro sa-ti faci afacere
Acesta ar putea fi anul tinerilor romani care au pana in 35 de ani si o idee buna de afacere. Statul este dispus sa le dea cate 10.000 de euro daca isi fac firma in domeniul productiei sau al serviciilor.
Toti cei interesati sunt invitati sa isi faca o strategie si sa depuna documentatia on-line pe adresa Agentiei pentru IMM-uri.
Tinerii intreprinzatori pot primi de la stat 50% din valoarea afacerii. Pana atunci, fiecare trebuie sa isi faca un cont pe site, apoi sa acceseze un program dedicat. Astfel omului i se calculeaza automat punctajul obtinut in functie de sapte criterii. De exemplu, cine are ca activitate productia va obtine 10 puncte, servicii 5 si comert si alte activitati 3 puncte. Cu cat creeaza mai multe locuri de munca cu atat punctajul va fi mai mare.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Orice plan de afaceri trebuie sa obtina minimum 60 de puncte. Apoi oamenii agentiei il verifica in detaliu si, daca e bun, ii acorda solicitantului finantarea.
Pentru a putea beneficia de subventie, tanarul trebuie sa ceara inregistrarea firmei "SRL - Debutant" la Registrul Comertului. Operatiunea este scutita de taxe. Apoi, intreprinzatorul notifica prin mail Oficiul Teritorial pentru IMM-uri in raza caruia isi are sediul. Din acest moment se apuca de planul de afaceri, cu sau fara consultant.
Firmele SRL-D vor beneficia si de scutirea de la plata contributiilor sociale pentru cel mult patru salariati. In plus, daca patronul reuseste sa obtina un credit bancar, statul ii va garanta 80% din imprumut. Facilitatile sunt valabile cel mult trei ani de la infiintare.