Ai bani? Ia-ţi un iaht!

Dată publicare: 07-08-2008 01:00
Dată actualizare: 21-06-2012 10:59
Sursa: Pro TV


Ai bani? Ia-ţi un iaht!

Nu sunt mulţi români cu bani, dar şi cei care au nu mai ştiu în ce să-i investească.


De ce nu în iaht, şi-au spus câţiva dintre vizitatorii târgului de ambarcaţiuni cu pânze deschis la Mangalia. Încă din prima zi de expoziţie, s-au dat jumătate dintre veliere, deşi unul singur costă cam un sfert de milion de euro.

Pasionaţii de iahting se hotărăsc destul de repede să umble la portofel când dau cu ochii de un velier. S-a văzut asta la primul târg de ambarcaţiuni cu pânze deschis în portul Mangalia . Nici n-au fost instalate bine bărcile că au şi apărut clienţii. Oamenii s-au interesat şi au aflat că minunăţiile costă între 55.000 şi 280.000 de euro, în funcţie de dotări şi de numărul de cabine.

Şi totuşi, cine se înhamă să îşi ia o barcă într-o ţară în care vara nu ţine chiar o jumătate de an, iar marea nu e tocmai blândă? "Românul care-şi doreşte un velier este un om activ, modern, deschis către senzaţii ce se pot căpăta numai pe mare şi fără motor, cu forţa velelor se pot obţine satisfacţii extraordinare. Unui om cu venituri medii spre mari, unui om care munceşte pentru a avea calitate în viaţa lui îi este accesibil", spune Robert Ambrozie, directorul unei firme de ambarcaţiuni.

Piaţa ambarcaţiunilor de agrement din România este în creştere cu 30%. Conform estimărilor, până acum s-au rulat 40 de milioane de euro.

Sursa: Pro TV

Tags: iaht, mangalia, bani,


VIDEO PROTVPLUS.RO