Afacerile de familie le aduc romanilor inspirati venituri considerabile
De cand a aparut criza, le-au tot dezvoltat si au ajuns sa castige astazi mai bine ca oricand. Unde mai pui ca poti avea incredere oarba in partenerul de afaceri, care de cele mai multe ori este ori tatal, ori fratele.
Sorin si Dejan Onis sunt doi timisoreni care construiesc case la cheie. Pana acum doi ani au condus o echipa de 12 muncitori. Acum, insa, au ramas doar ei. Lucreaza cu incredere impreuna si partea cea mai frumoasa este ca nu trebuie sa imparta banii castigati cu nimeni. Cei doi onoreaza in medie cate 5 comenzi pe luna si castiga intre 2.500 si 10.000 de euro.
In aceeasi formula lucreaza si Alexandru si Razvan Farkas, tata si fiu, care au impreuna o firma de infolieri auto in Timisoara.
In urma cu un an, intr-un atelier de la marginea orasului lucrau 10 angajati. Din cauza crizei au ramas numai proprietarii: un fost textilist, mare iubitor de arta, si fiul sau, un tanar de 26 de ani care a terminat Facultatea de Psihologie.
Cei doi au reusit in acest an sa personalizeze peste o suta de masini din toata tara, dar si din Ungaria si Germania.
Consultantii financiari spun ca aparitia afacerilor de familie este o consecinta fireasca a recesiunii.
Potrivit analistilor, sunt cel putin 300.000 de afaceri de familie in toata tara - cele mai multe in constructii, industria auto si alimentara.