40% din spatiile comerciale ultracentrale, goale de aproape un an


Ultimul update: Duminica 30 Septembrie 2012 11:03
Data publicarii: Vineri 04 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Intalnim aceasta situatie in Bucuresti, dar lucrurile nu difera prea mult nici in alte orase mari. Firmele s-au mutat la periferie sau au iesit cu totul de pe piata. 

In timp ce unii oameni de afaceri au considerat ca merita sa se mute in malluri sau in hipermarket-uri, altii pur si simplu nu isi mai pot plati chiria. Astfel, au ales sa plece sau sa imparta acelasi loc cu alte firme.

Si cum proprietarii spatiilor comerciale tin inca la pret, ar putea reveni acele vremuri cand cautam mult si bine un magazin cu toate produsele de care aveam nevoie.

Sunt spatii pe piata chiar de 8 luni de zile si totusi nimeni nu le inchiriaza. Pentru un loc cu vad de numai 50 de metri patrati de exemplu pretul este putin spus piperat: 1600 de euro.

Potrivit celor de la Ziarul Financiar, piata spatiilor comerciale este evaluata la peste 1 milion de metri patrati doar in Capitala. Astfel se incaseaza lunar numai din chirii 20 de milioane de euro. Valoarea totala a magazinelor goale este de 1,5 miliarde de euro.

 

Romania, te iubesc!: Calea falimentului
VIDEO PROTVPLUS.RO