Patriciu: "Clasa politica din Romania e falsa si impotenta"! Vezi emisiunea

27-09-2009 00:00

Omul de afaceri Dinu Patriciu, invitatul celei de-a doua editii a emisiunii "Dupa 20 de ani", a realizat impreuna cu Cristian Leonte, Cristian Hostiuc si Claudiu Pandaru, o trecere in revista a situatiei politico-economice a Romaniei din ultimii ani.

Alaturi de jurnalistii prezenti in studio, omul de afaceri a facut si o analiza a oportunitatilor existente in prezent. "Statul a evoluat gresit in ultimii 20 de ani", crede Dinu Patriciu, care se arata profund dezamagit de prestatia clasei politice atat in trecut, cat si in prezent.

Patriciu declara ca nu este interesat sa candideze pentru nici o functie la alegerile viitoare, desi marturiseste ca va acorda sprijin financiar unora dintre politicieni (este cazul lui Crin Antonescu). "Critic intreaga clasa politica", spune omul de afaceri, afirmand ca, in opinia sa, aceasta este "falsa si impotenta".

Dinu Patriciu mai afirma ca se simte "trist si jignit" de remarca presedintelui Basescu potrivit caruia "mogulii" ar controla clasa politica pentru ca, in opinia omului de afaceri, "separarea elitelor politice de cele economice este o masura "gresita".

Despre actuala criza economica pe care o traverseaza Romania alaturi de multe alte state din lumea intreaga, Patriciu crede ca aceasta ar reprezenta si o "oportunitate", pentru ca, de fapt, in opinia sa, criza inseamna "un schimb de proprietate".

Dinu Patriciu, care i-a marturisit lui Cristian Leonte la debutul emisiunii ca reuseste ..."sa se descurce cu banii", a afirmat ca cea mai prospera afacere a sa este cea din domeniul imobiliar, chiar si in aceste conditii, de criza. Insa, totodata, a precizat ca "Romania este o tara birocratica, in care cu greu se pot face afaceri". Dinu Patriciu are o opinie nu tocmai favorabila in acest sens si in ceea ce priveste Uniunea Europeana, despre care spune ca "nu este un model de liberalism in afaceri". Dar autorul programului ce cuprinde cele zece masuri anti-criza e de parere ca "si in Romania ar exista oportunitati daca ar exista stabilitate".

Dinu Patriciu a mai analizat alaturi de jurnalistii prezenti in platoul emisiunii „Dupa 20 de ani” sansele Romaniei de a avea un capitalism real, despre care invitatul lui Cristian Leonte crede ca ar fi "povestea intalnirii intre bani si idei". In ceea ce-l priveste pe presedintele Traian Basescu, omul de afaceri a avut reactii extrem de energice la adresa acestuia afirmind ca "nu-l poate ierta pentru ceea ce a facut Romaniei".


VIDEO PROTVPLUS.RO