Mircea Geoana, invitat la "Dupa 20 de ani". Vezi aici emisiunea!

Ultima actualizare: 05-08-2012 19:27

Invitatul lui Cristian Leonte, presedintele PSD, Mircea Geoana, a raspuns intrebarilor referitoare la situatia politica speciala pe care o traverseaza in acest moment Romania.
 

Intrebarile au venit si din partea lui Claudiu Pandaru (redactor-sef “Gandul”) si a lui Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”).

Mircea Geoana s-a declarat un sustinator puternic al lui Klaus Johannis, primarul Sibiului, pentru functia de premier, afirmand ca Lucian Croitoru este “baiatul lui Basescu”.

“Ceea ce se intimpla acum este un teatru al absurdului”, crede presedintele Senatului, referindu-se la sansele reduse ale lui Lucian Croitoru de a obtine sustinerea Parlamentului pentru postul de premier.


“Lucian Croitoru e un pion de sacrificiu”, a mai spus Mircea Geoana, care a afirmat ca respingerea acestuia ca premier poate duce la dizolvarea Parlamentului de catre presedinte.

Presedintele PSD a mai precizat ca a avut discutii cu primarul Sibiului si, pe langa faptul ca i-a promis ca-i va acorda intreaga sustinere politica, l-a asigurat ca nu-i va impune nici un ministru in cazul in care va accepta sa devina premier.

“Propunerea lui Croitoru este o perdea de fum”, crede Mircea Geoana, care il acuza pe presedintele Basescu, sustinand ca “in mod deliberat si cinic adinceste criza politica” pentru a putea “controla” viitoarele alegeri.


Presedintele Senatului a criticat si prestatia cabinetului Boc, sustinand ca “guvernul a avut cel mai slab program anticriza din Europa”.

Mircea Geoana disculpa insa partidul pe care-l reprezinta, spunand ca “deciziile strategice de politica economica nu au apartinut PSD”, care de fapt are o viziune economica mai coerenta asupra crizei.


In ceea ce priveste candidatura la postul de sef al statului, Mircea Geoana crede ca ar fi “cel mai potrivit presedinte pentru aceasta perioada”.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO