Radu Berceanu invitat la "Dupa 20 de ani". Vezi emisiunea

11-10-2009 00:00

In editia din 11 octombrie a emisiunii “Dupa 20 de ani”, cel care a trebuit sa raspunda intrebarilor lui Cristian Leonte, Cristian Hostiuc si Claudiu Pandaru a fost ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Discutiile au debutat cu dezbaterea problemelor legate de infrastructura de transport rutier si feroviar. “Dorintele noastre sunt mai mari decat posibilitatile”, a afirmat Radu Berceanu referitor la faptul ca numarul de kilometri de autostrada finalizati anul acesta nu a fost conform cu estimarea.

Aceasta situatie se datoreaza fondurilor insuficiente, spune ministrul Transporturilor, care precizeaza ca, pentru anul urmator a solicitat 3,5% din PIB, fata de 1,4 cit a insemnat bugetul pe anul acesta.

Referitor la remarca lui Dinu Patriciu, invitatul emisiunii “Dupa 20 de ani” difuzate pe 27 septembrie, “se poate face un km de autostrada pe zi” daca sint angajate si firme straine, Radu Berceanu a replicat: “Pot sa vina si Patriciu si Tiriac sa faca ei ce pot cu 1,4%, plus sau minus 10%, din PIB”. Insa pentru anul urmator, ministrul Transporturilor estimeaza ca romanii se vor bucura de inca 90 de km de autostrada finalizati bineinteles daca vor fi alocate sumele necesare. “Un ministru e ca o gospodina”, crede Berceanu. “Face mincare cu ce are. Nu poti face o mincare buna din doi cartofi si trei morcovi...”
Referitor la actuala situatie politica tensionata, Radu Berceanu pare sa nu se teama de motiunea de cenzura care va fi depusa saptamina viitoare si care ar putea duce la demiterea cabinetului Boc. Si in privinta alegerilor prezidentiale ministrul Transporturilor este optimist in ceea ce priveste candidatul pe care-l va sustine PD-L.”Sunt absolut convins ca Traian Rasescu va ajunge in turul 2”, spune acesta, “cel mai probabil cu Mircea Geoana”.

Intrebat cu ce partid ar vedea o posibila alianta pentru guvernare, dupa alegeri, Radu Berceanu a raspuns fara ezitare – PSD. “Este posibila o impacare, dupa alegeri, pentru guvernare”, mai afirma ministrul Transporturilor.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO