Prea puțină apă pe zi îți distruge rinichii. Cum se învață un copil să se hidrateze
Prea puţină apă băută zi de zi? Comportamentul are sigur impact asupra aparatului renal. Minerale din urină cristalizează și așa apar ușor pietrele.
Lăsate să se dezvolte, pe lângă durere, produc și infecții renale. Pot să distrugă din capacitatea rinichiului de a filtra sângele, dacă nu sunt tratate. Detalii la ”Doctor de Bine”.
Până la 3-4 ani, părintele este cel care îl învață pe copil cum să bea apă. Un copilaș are nevoie de un pahar mic la fiecare 3 ore; oferindu-i tot timpul, va cere la un moment dat singur apă. Astfel, copilul se hidratează și nu va fi nici constipat.
Ultimul capitol al învățării hidratării vizează micțiunile, adică eliminarea spontană a urinei. Copilul trebuie dus la toaletă odată la 3-4 ore, să-i intre în reflex.
Prof. dr. Mihaela Bălgrădean: ”Vezica se golește automat atunci când este plină, iar lucrul acesta se întâmplă în general la fiecare 3-4 ore. Deci noi asta încercăm să educăm la copii: să aibă micțiuni la fiecare câte 3-4 ore, în paralel cu cantitatea de lichide pe care o primește, pentru că un copil nu poate să urineze dacă nu primește lichide suficiente”.
Vezi articolul integral în video-ul de mai jos.