Medicamentul-minune care ne scapă de diabet. Este gratis și la îndemâna oricui
De ce să ne verificăm glicemia constant? Pentru că este o valoare biologică, care le influențează pe toate celelalte.
Aceasta deoarece zahărul din sânge se lipește de proteinele din care suntem construiți. Și le zaharisește!
4 din 10 adulți au glicemia mare, zahăr mare în sânge. Apare din cauza cantităților mari de mâncare, distribuite haotic. Din cauza lipsei mișcării. Și în stresul cronic.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Glandele suprarenale produc hormonul cortizol. În stresul cronic, produc mai mult.
După ce mâncăm alimentele, transformate în glucoză, ajung în ficat. Din ficat, glucoza trece în sânge. Excesul e stocat chiar de ficat.
Celulele preiau glucoza din sânge, după ce răspund la hormonul insulină, produs de pancreas. Apoi o transformă în energie. O moleculă de glucoză produce 38 de molecule de energie. Aceasta este viața.
Tot circuitul e destabilizat de mese neregulate, de prea multe calorii, de lipsa mișcării. De hormoni de stres. Rămâne prea mult zahăr în sânge.
Conf. univ. dr. Cristina Căpușă, medic primar nefrolog: ”Zahărul ăsta din sânge, care este tot timpul mare, nu stă acolo și plutește prin sânge. Interacționează cu proteine și le modifică structura. Modficându-le structura, le modifică funcția”.
Zaharisește proteinele. Se întâmplă la nivelul rinichilor. Vor filtra mai mult sânge. Vor funcționa peste 100%. Rata de filtrare e arătată de analiza de sânge numită creatinină.
Conf. univ. dr. Cristina Căpușă, medic primar nefrolog: ”Vedem că funcționează 140% e foarte bine, ce bine îmi funcționează rinichiul! Asta în timp duce la moartea unor celule din interiorul rinichiului. Deci primul lucru care se întâmplă – celulele legate de glucoză care a stat mult în sânge, funcționează altfel decât normal, mai întâi prea mult, prin sita rinichului trec mai multe proteine, mai mulți factori de creștere, care tot proteine sunt, și asta se vede în rinichi ca fibroză și scleroză, ceea ce duc la moartea unor celule”.
Mișcarea este tratament contra diabetului: face ca glucoza să treacă din sânge în mușchi
Adică scade definitiv capacitatea rinichilor. Examen de urină anul e recomandat, dacă aveți glicemie mare. Și analiza creatinină. Există medicamente care mențin funcția rinichiului o perioadă mai lungă de timp.
Sângele cu prea mult zahăr se duce în toate celulele și produce radicali liberi. Și aceștia distrug celulele renale.
Trei mese moderate pe zi, fără ronțăieli între. Prediabet înseamnă glicemie între 100 și 126.
Dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: ”Dacă eu mănânc repetat, repetat, repetat, pancreasul meu va produce din ce în ce mai multă insulină. Și o să ajung la hiperctivitate pancreatică, adica la insulină multă. În timp, duce la epuizarea pancreasului”.
Epuizarea pancresului înseamnă diabet. Mișcarea este tot tratament. În timpul efortului, glucoza trece singură din sânge în mușchi. Și devine energie.