Îmbogățește-ți meniul de post cu leguminoase pline de proteine. Cum să prepari corect ciorba de fasole boabe
Cum se consumă leguminoasele pline de proteine în post? Fasolea, mazărea și lintea trebuie combinate cu cereale integrale.
Fie că vorbim despre pâine integrală, orez integral sau mălai. În felul acesta vă luați doza completă de proteine.
Tuturor ne place ciorba de fasole (cu afumătură, bineînțeles) sau fasolea bătută cu ceapă prăjită. Și atunci de ce nu o avem mai des în meniu. Nu e greu să gătești fasole, greu este să o fierbi corect.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
Trebuie pusă de cu seară la umflat în apă, pe care ar trebui să o schimbi de 2-3 ori, apoi să o dai în clocot o dată și abia a doua oară să o lași să fiarbă până la capăt și să prepari mâncarea definitiv.
Dacă ar fi să ne luăm după recomandările nutriționale, leguminoasele boabe trebuie să fie prezente în meniu de minim 2 ori pe săptămână, indiferent că e vorba de fasole, mazăre, linte sau năut.
Când ați mâncat ultima oară fasole?
Știați că e cea mai bogată sursă de fibre dintre toate alimentele? Dar de bogăția în minerale știați?
Conține mult fier, magneziu și calciu, minerale importante pentru buna funcționare a organismului. Fasolea fiartă corect nu balonează, iar de îngrășat, îngrașă mai puțin decât pâinea, orezul sau cartoful.
Nu aveți timp de gătit? Atunci apelați la conserve.
Fasolea din conserve e gata fiartă, chiar super-fiartă, așa că nu vă rămâne decât să puneți restul ingredientelor și în câteva minute mâncarea e gata.
Conserva e un produs sterilizat prin căldură, deci nu conține E-uri și agenți de conservare. Alegeți sortimentele „curate", care au pe etichetă numai 3 ingrediente: boabe de fasole, apă și sare.
Fasolea, mazărea, lintea și năutul se mănâncă cu pâine, orez, paste făinoase sau porumb. Prin această combinație acoperim necesarul zilnic de lizină și metionină, doi aminoacizi esențiali pentru echilibrul organismului.
Pentru diversitate puteți să alternați fasolea cu lintea, există în mai multe variante de culori. Lintea are avantajul că nu balonează și nu fierbe atât de greu precum fasolea.
Poate fi transformată în supă cremă și poate fi garnitura perfectă pentru orice preparat din carne sau pește.
Se poate consuma și rece, sub formă de salată, amestecată cu legume proaspete. A început Postul Crăciunului, e timpul să înlocuim carnea din farfurie cu leguminoase boabe.
Sursa: Pro TV
Etichete: doctor de bine, legume, sanatate, retete post,
Dată publicare:
16-11-2023 08:43