Există și persoane care vor să se îngrașe. Cum poți pune kilograme, sănătos
Multă lume are în plan o cură de slăbire. Dar sunt și persoane care vor să se îngrașe. Care sunt soluțiile pentru a pune câteva kilograme? Le aflăm imediat, la Doctor de bine.
Chiar dacă pare greu de crezut, există persoane care vor să se îngrașe. Și dacă până acum credeați că este greu de slăbit, aflați că este și mai greu să câștigi câteva kilograme pe cântar. Cum te lupți cu un metabolism risipitor, care irosește caloriile fără să facă rezerve de grăsime? Cum determini pe cineva să fie mâncăcios, când îl vezi că preferă tot ce este dietetic? Cum reușești să crești aportul alimentar cuiva care spune că s-a săturat după 3 linguri de mâncare sau, și mai grav, că a uitat de foame?
De ce nu se îngrașă o persoană slăbuță? Pentru că nu mănâncă suficient! Percepția pe care o avem despre cantitatea de mâncare consumată zilnic ține mult de psihologia individuală. Persoanele supraponderale au tendința să minimalizeze aportul caloric, să uite de ronțăielile dintre mese și să nu pună la socoteală fructele, sucurile sau alte gustări considerate sănătoase. La slăbănogi e pe dos: hiperbolizează și exagerează consumul! Fac declarații de genul am mâncat ciocolată uitând să spună că era vorba de un cubuleț, sau m-am umflat cu tocăniță, deși în realitate au luat doar 2 guri. Asta în cazul în care se ating de produse grase sau prăjite.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Trăsăturile persoanelor subponderale
Preferința pentru dietetic este o altă trăsătură a celor subponderali. Nu e de mirare că nu se îngrașă atâta vreme cât alegerile lor instinctive merg spre produsele cu puțin zahăr și puțină grăsime. Orice aliment cu gust și miros intens va fi evitat, de la brânzeturi și mezeluri, la șnițel și produse de patiserie/cofetărie. Doar când îi auzi povestind despre un preparat că este uleios sau grețos, îți piere și ție apetitul.
Când vrem să ne îngrășăm avem nevoie de un aport mare de calorii, de combinații și asocieri ușor de transformat în depozite de grăsime. Nu ne îngrășăm din iaurt, ciorbă, salată și carne la grătar, ci din sosuri, tocături și prăjeli. Asocierea dintre făinoase, grăsime și zahăr este rețeta ideală pentru kilogramele în plus. Când vreți să vă îngrășați, includeți în meniu paste, pizza, sandvișuri, sarmale și ardei umpluți tocănițe și prăjituri.
Toleranța crescută la foame este al treilea element care împiedică îngrășarea. Spre deosebire de supraponderali, care se gândesc permanent la mâncare și ciugulesc non-stop câte ceva, cei care sunt slabi uită cu adevărat să mănânce. La ei, senzația de foame este ușor de tolerat și de ignorat, au mereu lucruri importante și interesante de făcut, iar mâncarea trece pe ultimul plan. Pe cât de absurd ar părea, mecanismul este același: cine vrea să slăbească se gândește mereu la mâncare și nu reușește pentru că mănâncă prea mult. Cine vrea să se îngrașe nu se gândește deloc la mâncare și nu reușește pentru că mănâncă prea puțin.
Supraponderalii au o relație afectivă cu mâncarea, o iubesc și nu se pot detașa de ea, în timp ce subponderalii nu sunt atrași de mâncare…deci vor evita contactul cu ea! Credeați că este vorba de nutriție? Ei bine, totul ține de psihologie și de emoții. Vreți să vă îngrășați? Atunci învățați să iubiți mâncarea.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: doctor de bine, mihaela bilic, kilograme in plus,
Dată publicare:
28-03-2022 09:59