Ce recomandă medicii pentru a preveni o infecție la nivelul zonei intime
Antibiotic înseamnă anti-viață. Adică împotriva vieţii bacteriei. Antibioticele nu au efect asupra virusurilor pentru că acestea pur şi simplu NU sunt vii, ci doar particule inerte.
Explicaţia, simplistă, e necesară în lupta împotriva medicaţiei antibiotice iraţionale.
Un copil va suferi de infecţii ORL frecvent. Dacă va primi antibiotic la orice infecţie, acesta îi omoară bacteriile bune, protectoare din cavitatea orală şi din tot tubul digestiv. Şi îl lasă descoperit în faţa tuturor microbilor.
Dr. Angela Craciunescu, Medic primar ORL: „În primul rând scade imunitatea locală, e prima care îmi lasă loc şi altor infecţii şi de aici se propagă ca un val. Tot timpul copilul acela va avea o problemă la nivelul cavităţii orale pentru că se distrug microbii buni din organim.”
În cursul unei cure de antibiotic, prescrisă de medic, veţi primi suplimente alimentare cu probiotice. Repopulează intestinul cu bacterii bune.
Bacterii bune, pentru protecţie, există şi în vagin. Le numim lacto-bacili. Sunt deranjați de antibiotice, de fumat, de igiena intimă incorectă.
Adriana Moțoc, medic primar boli infecţioase: „Nu ne spălăm în vagin cu apă şi săpun deoarece flora bună care ne protejează de alte infecţii va fi distrusă de spălarea cu apă şi săpun.”
După orice cură de antibiotic, e necesară şi repopularea vaginală cu bacterii bune. Cei mai mulţi asociază infecţiile vaginale cu viaţa sexuală. Dar infecţii vaginale pot apărea după orice cură de antibiotice. La orice vârstă, inclusiv în copilărie.
Pe piaţă există probiotice, care conţin lactobacilli, cu administrare orală. Sunt destinate fetelor care nu şi-au început viaţa sexuală.Pentru femeile care şi-au început viaţa sexuală, lactobacilii pot şi aduşi din exterior prin suplimente cu administrare vaginală.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: infectari, doctor de bine, igiena, vagin,
Dată publicare:
08-05-2022 10:10