De ce este nevoie de ridicarea sinusurilor în cazul unor implanturi dentare. Explicațiile medicilor
Care sunt etapele, în ordine cronologică, până la dinți ficși? Unele proceduri implică inclusiv așa numitul sinus lift.
Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, competență implantologie orală: „La stomatolog suntem cu toții pacienți toată viața. Prima întrebare este - cum stai cu sănătatea? Pentru că rolul nostru ca medici stomatologi este sa îți punem sănătatea dentară în contextul sănătății generale”.
După ce medicul stomatolog evaluează sănătatea generală, veți face investigații imagistice. Iar dacă lipsesc dinții, e necesară o singură intervenție chirurgicală.
Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, competență implantologie orală: „În intervenția chirurgicală, înlocuim dinții stricați cu implanturi dentare, reconstruim osul, lucrăm și cu medic anestezist”.
În părțile laterale superioare, frecvent se pierd dinți. Odată pierduți, sinusurile - cavități pline cu aer- se măresc. Din acest motiv, intervenția medicală implică și ridicarea sinusurilor. Adiția osoasă în această zonă trebuie să fie substanțială.
Dr. Matei Trăistaru, medic specialist chirurgie dento-alveolară: „Timpul necesar ca acolo să se formeze un os de calitate și un os puțin mai lung decât la alte adiții osoase e de 6-7-8 luni, dar la final, în mod predictiv, are o rată de succes foarte mare această operație, rezultă un os de o calitate foarte bună, venim cu implanturi pe care ulterior punem dinți, care ajută la masticație”.
Pentru că vorbim de adiții osoase consistente, este de ajutor materialul biologic al pacientului - plasma bogată în trombocite.
Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, competență implantologie orală: „Acea plasmă e amestecată cu materialul de substituție osoasă și rezultă un produs biologic care stimulează formarea unor vase noi de sânge și îl transformă într-un os natural. În felul acesta, grefa noastră prinde viață”.
Dinții noi din zonele laterale superioare vor putea suporta forțe uriașe în timpul masticației. Se optează pentru o dantură fixă, în primul rând, pentru un rezultat stabil. Pacientul își poate folosi dinții pe implanturi, iar osul nu se va mai retrage.
Îngrijirea corectă a lucrărilor protetice fixe asigură succesul acestora pe termen lung. Este necesar să se respecte toate indicațiile primite din partea medicului stomatolog, dar și pașii unei igiene orale zilnice, corect efectuată.