De ce este necesar să folosim cremă cu protecție solară și într-o zi înnorată
Ne dorim să vedem mai des soarele de primăvară. Această lună nu ne-a ajutat prea mult. Dar chiar în lipsa soarelui, afară ne lovesc razele ultraviolete. Și avem nevoie de protecție solară.
Ce găsim în cremele de protecție solară, putem pune și pe geamuri. Va arătăm cum cremele solare ne ajută să nu mai spălăm niciodată geamurile. Și acestea să rămână impecabil de curate!
În exteriorul pielii, găsim pigment - adică melanină. Crează un scut de protecție. Acest scut e subțire, pielea are culoare deschisă. Persoanele cu pielea deschisă sunt în cel mai mare risc în fața soarelui. Pentru că înmagazinează o cantitate mare de radiații ultraviolete.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Cu cât e mai multă melanină, cu atât protejează ca un scut și nucleul stă bine mersi, nu suferă de la radiația ultravioletă și nu suferă mutații, persoanele au risc mic de cancer. La personele care nu au multă melanină, nucleul e expus și se produc mutații”, a explicat dr. Tiberiu Tebeică, medic anatomie patologică.
O persoană cu pielea albă e mai predispusă la mutații în interiorul nucleului din celulele pielii. Situația se numește cancer. Radiația ultravioletă nu e vizibilă. Într-o zi mohorâtă, există. De aceea, avem nevoie de creme de protecție solară - tot timpul anului. Substanța activă se numește dioxid de titan.
Îl vedem aici.
„Ele au un efect de ecranare, acele radiații UVB vor fi absorbite de acele particule de dioxid de titan. Rămân doar acele radiații care ne oferă un bronz frumos. În continuare ne bronzăm pentru că din tot spectrul de radiații electromagnetice din UV, aceste particule vor ecrana doar cele care sunt puternic energetice”, a explicat dr. ing. Vladimir Ene.
Luăm substanță activă din cremele de protecție solară. Și o folosim pentru curățenie. În același timp, reducem din poluarea mediului printr-un proces spectaculos.
Această peliculă, aplicată pe geamuri, le determină funcția de auto-curățare. Geamurile nu se mai spală niciodată.
„Materialul acesta va absorbi radiația ultravioletă și va genera niște reacții, niște specii înalt reactive, care la suprafață fac o peliculă, o să descompună poluanții organici de pe suprafața sticlei”, a spus dr. ing. Vladimir Ene.
Poluanții organici înseamnă murdăria vizibilă. În felul acesta, după ce plouă, sticla rămâne perfect curată. Vorbim despre reacții care reduc, simultan, și poluarea. Tehnologia se obține în România.