Cum se tratează arsurile în cazul copiilor. Sfaturi utile de la Dr. Raluca Alexandru

Dată publicare: 15-07-2021 10:58
Dată actualizare: 16-07-2021 10:26


O arsură netratată corespunzător se infectează şi poate lăsa răni adânci în cazul copiilor. Tocmai de aceea, spun doctorii, chiar dacă nu vi se pare că e ceva grav, cel mai bine ar fi să mergeţi la spital.

Totodată primul ajutor care se poate acorda este extrem de important: arsura trebuie răcită, aşa că este indicat să puneţi apă rece, însă nu altceva.

Dr. Raluca Alexandru, medic chirurgie plastică, Grigore Alexandrescu: „Putem să spunem că ne confruntăm cu arsuri în cazul copiilor în funcţie de sezon. Acum, de exemplu, e seonul în care se fac dulceţurile. Toamna se face zacusca, magiunul. Toat aceste lcururi prin prostul obicei de a lăsa pe jos la răcit aceste vase şi copilul ajunge uşor la ele Arsurile care depăşesc mult 2 săptămâni în vindecare înseamnă că au fost arsuri profunde. Care s au vindecat cu un ţesut de proastă calitate. Cel mai bine este să nu i dea cu nimic. Doar apă rece şi să vină la spital.”

Alte sfaturi utile în ceea ce priveşte arsurile copiilor, inclusiv cele solare, aflaţi din emisiunea ‘’Doctor de bine’’ prezentată de la Liliana Curea.


VIDEO PROTVPLUS.RO