Cele mai valoroase proteine de origine animală se găsesc în ou. Care este metoda prin care îl putem găti corect

×
Codul embed a fost copiat

Cele mai valoroase proteine de origine animală se găsesc în ou. Acest aliment nu trebuie să lipsească într-o săptămână.

De fapt, este recomandat cel puțin de două ori pe săptămână. Cum îl gătim corect? 

Oul este o esență de nutrienți: are proteine de cea mai înaltă calitate, minerale și vitamine, grăsimi esențiale, totul cu numai 80 calorii. Dacă ar avea și un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet!

Întrebarea este: cum să preparăm corect un ou? Fiert sau prăjit? Ochi sau omletă? Răspunsul are variante multiple, în funcție de obiectivele fiecăruia:

Dacă sunteți la cură de slăbire și vă doriți ca oul să fie greu de digerat și să țină mult de foame, atunci alegeți oul fiert tare. Puterea sațiogenă pentru ou este mai mare decât pentru carne sau pește, nimic nu ne satură mai bine ca oul fiert!

Dacă vreți ca oul să fie ușor de digerat și de asimilat, atunci trebuie să fie fiert moale, cu albușul complet coagulat și gălbenușul cleios. În gălbenuș există o cantitate mică de proteine care se coagulează și se întăresc la tratament termic prelungit.

Dacă sunteți la dietă proteică sau Keto, dacă aveți nevoie de un preparat sățios și hrănitor, în cazul copiilor și a persoanelor cu activitate fizică intensă, se recomandă omleta. Simplă sau cu adaos de cașcaval, șuncă și legume, omleta are o valoare calorică ridicată și poate ascunde multă grăsime.

Dacă gălbenușul vine în contact cu uleiul, se produce o reacție de emulsionare cu încorporarea grăsimii, lecitina din gălbenuş "înghite" ulei precum maioneză. Atenție câtă grăsime puneți în tigaie atunci când faceți omletă, fiecare lingură de ulei are 100 cal, față de ou care are doar 80!

 

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep a plecat definitiv din România! În ce țară s-a mutat
Simona Halep a plecat definitiv din România! În ce țară s-a mutat
Citește și...
De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor
De ce avem nevoie de antiinflamatoare într-o banală răceală. Explicațiile medicilor

Orice viroză poate să afecteze nervul echilibrului, situat în urechea internă. Ca rezultat apar amețeli.

 

 

Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile medicilor
Motivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul. Explicațiile medicilor

Febra, inflamația și disconfortul sunt ușor de ținut sub control cu medicamentele simptomatice.

Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment
Mămăliga, alternativa la paste, pâine sau orez. Beneficiile acestui aliment

Trei linguri de mămăligă înseamnă o felie de pâine. Mămăliga este alternativă la paste, pâine sau orez. Vorbim despre glucide cu absorbție lentă în sânge, care nu provoacă oboseală și foame excesivă după consum.  

Recomandări
Cum au reușit să păcălească Starea Civilă interlopii care se căsătoreau cu forța cu bătrâni fără moștenitori
Cum au reușit să păcălească Starea Civilă interlopii care se căsătoreau cu forța cu bătrâni fără moștenitori

Caz cutremurător petrecut în Capitală! O familie a sechestrat bătrâni, dar și bolnavi cu dizabilități fizice sau psihice, pentru a le lua casele.

„Războiul e complicat”. Zelenski, prins ca într-o menghină. Cele două variante pe care le mai are în fața Rusiei
„Războiul e complicat”. Zelenski, prins ca într-o menghină. Cele două variante pe care le mai are în fața Rusiei

Prins ca într-o menghină între impasul contraofensivei și posibila sistare a ajutorului american, președintele ucrainean Volodimir Zelenski trebuie să ia o decizie.

Mircea Geoană, în topul preferințelor românilor la prezidențiale. Cum stau Ciolacu și Ciucă, dar și ce loc ar obține Șoșoacă
Mircea Geoană, în topul preferințelor românilor la prezidențiale. Cum stau Ciolacu și Ciucă, dar și ce loc ar obține Șoșoacă

Mircea Geoană e pe primul loc într-un sondaj asupra intențiilor de vot ale românilor. După el, urmează Marcel Ciolacu, iar Nicolae Ciucă, pe locurile codașe.