Cele mai valoroase proteine de origine animală se găsesc în ou. Care este metoda prin care îl putem găti corect
Cele mai valoroase proteine de origine animală se găsesc în ou. Acest aliment nu trebuie să lipsească într-o săptămână.
De fapt, este recomandat cel puțin de două ori pe săptămână. Cum îl gătim corect?
Oul este o esență de nutrienți: are proteine de cea mai înaltă calitate, minerale și vitamine, grăsimi esențiale, totul cu numai 80 calorii. Dacă ar avea și un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet!
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Întrebarea este: cum să preparăm corect un ou? Fiert sau prăjit? Ochi sau omletă? Răspunsul are variante multiple, în funcție de obiectivele fiecăruia:
Dacă sunteți la cură de slăbire și vă doriți ca oul să fie greu de digerat și să țină mult de foame, atunci alegeți oul fiert tare. Puterea sațiogenă pentru ou este mai mare decât pentru carne sau pește, nimic nu ne satură mai bine ca oul fiert!
Dacă vreți ca oul să fie ușor de digerat și de asimilat, atunci trebuie să fie fiert moale, cu albușul complet coagulat și gălbenușul cleios. În gălbenuș există o cantitate mică de proteine care se coagulează și se întăresc la tratament termic prelungit.
Dacă sunteți la dietă proteică sau Keto, dacă aveți nevoie de un preparat sățios și hrănitor, în cazul copiilor și a persoanelor cu activitate fizică intensă, se recomandă omleta. Simplă sau cu adaos de cașcaval, șuncă și legume, omleta are o valoare calorică ridicată și poate ascunde multă grăsime.
Dacă gălbenușul vine în contact cu uleiul, se produce o reacție de emulsionare cu încorporarea grăsimii, lecitina din gălbenuş "înghite" ulei precum maioneză. Atenție câtă grăsime puneți în tigaie atunci când faceți omletă, fiecare lingură de ulei are 100 cal, față de ou care are doar 80!