Adulții de peste 30 ani își pierd cel puțin un molar de șase ani. Ce este indicat să faceți pentru copilul dumneavoastră
Cei mai mulți adulți de peste 30 ani și-au pierdut cel puțin un molar de șase ani. Vorbim de patru masele, care fac de fapt echilibrul mușcăturii.
Așa se destabilizează toată cavitatea orală. La vârsta adultă, durează peste jumătate de an doar refacerea arhitecturii orale.
La naștere, copilul are un inel limfatic care cuprinde spatele nasului, amigdalele și baza limbii. Poate să fie mărit spre laterale. Nasul nu va comunica cu urechile și apar des infecții. Pachetul mare de vegetații din spatele nasului determină respirația orală. Problemele ORL trebuie rezolvate prima dată, apoi se pun aparate ortodontice.
Dr. Adina Popescu, medic primar ORL: „Rezolvăm problema din spatale nasului, apoi punem aparat ortodonic. Îi pun unui copil care nu respiră bine pe nas aparat ortodontic, valul palatin nu se dezvoltă și nu suportă tracțiunile cum trebuie, pentru că acel copil nu are o dezvoltare normală din cauza nasului”.
Suferințele maxilarelor trebuie tratate apoi, nu doar pentru aspect. La șase, șapte ani, orice copil trebuie verificat ortodontic. Medicul corectează astel structura oaselor maxilare. De acestea depinde poziția dinților definitivi, dar și mușcătura.
Cei mai mulți adulți peste 30 de ani nu mai au așa numiți molari de șase ani
Dr. Denisa Zaharia, medic orodont: „Pierderea molarului de șase ani influențează echilibrul întregii arcade în privința mușcăturii.Nu trebuie să poziționăm un aparat pe întreaga arcadă, se poate pune un aparat segmentar. În șase, opt luni putem să corectăm poziția acestor dinți. Prin aparat pe patru, cinci dinți putem obține un spațiu optim pentru inserarea unui implant”.
La vârsta adultă se pot corecta optim înghesuirile dentare sau spațiile mari între dinți. Din păcate, spre deosebire de copilărie, oasele maxilare incorect fomate, nu mai au parte de o corecție simplă.
Dr. Denisa Zaharia, medic orodont: „Tratamentul ortodontic se corelează cu tratament chirurgical, noi așezăm dinții correct, iar chirurgul corectează maxilarul, dacă trebuie lărgit sau adus mai în față, mandibula mai în spate”.
Copiii trebuie verificați ortodontic la șase, șapte ani, chiar dacă nu vedeți probleme evidente. În copilările, corecțiile maxilarelor se fac simplu.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: doctor de bine, dinti, aparat dentar,
Dată publicare:
02-09-2022 08:04