5 motive pentru care pacienții aleg consultațiile în clinica online MedLive

medlife

Consilierea medicală la distanță a devenit o opțiune la îndemână de „a ajunge” la doctor în vremea pandemiei.

Numărul celor care au accesat astfel de servicii a crescut considerabil în ultimii doi ani, mai ales în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 25 și 45 ani. Chiar și în lipsa unor restricții asociate pandemiei, mulți dintre aceștia preferă în continuare să discute online cu medicul în scop de prevenție, pentru recomandări, interpretări de analize sau atunci când au nevoie de second opinion.

Dincolo de confort și eficiență, consilierea online se traduce și prin alte avantaje pentru calitatea vieții pacienților, cu impact direct asupra sănătății. Iată câteva dintre motivele pentru care pacienții aleg consultațiile în clinica online MedLive atunci când au nevoie de o opinie medicală în legătură cu anumite simptome, pentru interpetarea unor investigații sau pentru monitorizare la medicul curant.

Consultarea unui medic oricând și de oriunde

Indiferent că sunt acasă, la birou sau într-o vacanță în afara țării, pacienții știu că pot avea oricând medicul cu ei. Consultația online se poate face indiferent de distanța dintre medic și pacient, fără a mai implica timp pierdut în trafic, cheltuieli de transport, oboseală și stres. În plus, chiar și românii stabiliți în afara țării pot beneficia de consultanță medicală online, la fel de simplu și eficient.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Consultația online se desfășoară la fel ca în cazul unei consultații în cabinet, având o durată medie de 20 de minute, timp în care pacientul are o discuție cu medicul specialist pentru realizarea anamnezei, urmată de întrebări și nelămuriri pe care acesta i le poate adresa medicului și recomandări din partea specialistului pentru investigații suplimentare, dacă e cazul.

Conectare simplă și facilă

Consultațiile în clinica online MedLive se desfășoară sub forma unui apel video, prin aplicația Zoom, care poate fi descărcată gratuit pe telefon, tabletă sau laptop, însă poate fi accesată și direct din browser. Nu este necesară crearea în prealabil a unui cont de

Zoom pentru că pacientul va primi o invitație din partea medicului, pe care trebuie să o acceseze în momentul programării. Pacientul nu trebuie decât să aibă la dispoziție un dispozitiv electronic dotat cu cameră video și microfon și să se asigure că are o conexiune bună la internet.

Acces la peste 40 de specialități medicale

În cadrul clinicii MedLive pacienții pot intra în legătură cu medici din peste 40 de specialități medicale, de la medicină generală și medicină internă, dermatologie, alergologie, ORL până la cardiologie, ginecologie, oncologie sau radiologie intervențională. Tot în regim online se pot oferi ședințe de consiliere în alăptare, în nutriție și consiliere psihologică. Clienții MedLife apează la serviciile clinicii online și pentru consiliere în medicină de călătorie, atunci când au nevoie de recomandări pentru efectuarea unor vaccinuri internaționale. Clinica online MedLive se adresează și părinților care au nevoie de o opinie și recomandări din partea medicului pediatru sau a medicului specialist.

Monitorizarea bolilor cronice

Consultațiile la distanță sunt o opțiune avantajoasă nu doar pentru pacienții cu anumite simptome sau pentru cei care au nevoie de interpretarea unor analize și investigații efectuate, ci și pentru persoanele cu afecțiuni cronice care sunt nevoite să facă frecvent drumuri la medic. Bolnavii cu diabet zaharat, cu astm bronșic, boli cardiace, boli autoimune sau psihice au posibilitatea de a înlocui o parte dintre consultațiile fizice cu întâlniri online cu medicul curant.

Recomandări de medicamente și sfaturi de urmat

În urma consultațiilor la distanță, pacienții sunt informați cu privire la tratamentul general recomandat în cazul unor afecțiuni și pot primi recomandări personalizate, inclusiv de medicamente OTC (eliberate de farmacii fără prescripție medicală) sau medicamente/preparate care nu conțin substanțe care se prescriu pe formulare cu regim special.

În cadrul clinicii online MedLive sunt disponibili 150 medici, acoperind peste 40 de specialități medicale, pentru evaluare la distanță sau interpretare de analize și investigații medicale.

Pacienții au la dispoziție mai multe variante de a se programa pentru consultații în clinica online MedLive: folosind contul online MedLife din aplicație sau de pe site, telefonic prin Call Center apelând 021 9646 sau +4021 408 400 sau prin completarea formularului de aici https://www.medlife.ro/medlive#programare

Articol susținut de MedLife

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Povestea unui ofițer maritim care s-a întors pe mare la doar două luni după operația salvatoare cu robotul da Vinci Xi
Povestea unui ofițer maritim care s-a întors pe mare la doar două luni după operația salvatoare cu robotul da Vinci Xi

În urma unor analize de rutină, pe care le făcea cu regularitate, Dan, o persoană activă în vârstă de 55 ani, a descoperit că are cancer de prostată în stadiu avansat.

Specialiștii MedLife atrag atenția asupra riscurilor asociate autodiagnosticării: Simptomele pot să apară la mai multe boli
Specialiștii MedLife atrag atenția asupra riscurilor asociate autodiagnosticării: Simptomele pot să apară la mai multe boli

Într-o lume modernă, cucerită de Internet, românii folosesc informațiile medicale disponibile online pentru a se diagnostica și trata, deși scopul acestora este să îi ajute pe oameni să înțeleagă cu ce boli se pot confrunta și să încurajeze prevenția.

PREMIERĂ în chirurgia robotică: Pacientă operată robotic printr-o tehnică chirurgicală de reconstrucție a peretelui abdominal
PREMIERĂ în chirurgia robotică: Pacientă operată robotic printr-o tehnică chirurgicală de reconstrucție a peretelui abdominal

“Chirurgia robotică a devenit prima opțiune în tratamentul herniilor”, spune Dr. Victor Radu, medic primar chirurgie generală cu supraspecializare în chirurgia reconstructivă a peretului abdominal și acreditare în chirurgia robotică.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.