Oamenii cu suflet au facut o minune. Copiii din Valcea, crescuti de tatal bolnav, au primit tot ce aveau nevoie de sarbatori

03-01-2015 17:56

Cei 3 copii din Valcea, atat de loviti de soarta dupa ce mama lor a murit de cancer, ramasi cu un tata bolnav si saraci lipiti pamantului, au avut parte de sarbatori imbelsugate.

Dupa ce ProTV a prezentat povestea, mai multe persoane impresionate de durerea prin care trec cei mici, le-au sarit in ajutor. Acum, copiii au hainute si incaltari groase, ca sa poata iesi din iarna, au lemne sa isi incalzeasca locuinta si au avut parte de o masa bogata, cum nici nu sperau.

Daca alti copii de varsta lor viseaza la tablete sau jucarii sofisticate, Cristina, Catalin si Alex voiau doar sa aiba incaltari groase si lemne de foc.

Oamenii impresionati de tristetea care se citea in ochii celor 3 copii au facut ca visul lor sa devina realitate. Cristina, mezina familiei, povesteste cum zeci de oameni le-au sarit in ajutor.

Baietii, de 10 si 14 ani, nu-si doreau decat ghete groase, pentru ca in incaltamintea dezlipita pe care o aveau le inghetau picioarele.

Catalin: "Am primit un calculator, acuma putem sa ne facem temele pe el. Si m- am bucurat foarte mult de lemne. Si le multumesc domnilor de la Politia Rutiera. Ei ne-au adus lemnele".

Tatal copiilor spune, cu lacrimi in ochi, ca de mult nu i-a mai vazut pe copii atat de fericiti.

Viorel Plesea, tatal copiilor: "Cred ca au venit cel putin 30 de persoane, printre care Politia Rutiera, Politia Municipiului si chiar ieri ne-au vizitat 3 popi si au zis ca ne mai ajuta, chiar mi-a luat factura de la lumina un domn preot, sa ne plateasca ultima factura. Le multumim din tot sufletul la toti".

Intr-un gest induiosator, tatal copiilor nu a uitat ca dar din dar se face rai. Pentru ca a primit atatea, a daruit din lucruri si unor vecini - cu care pana mai ieri isi impartea doar saracia.

Viorel Plesea: "Din toate ce am primit eu le-am dat zilnic si le mai dau zilnic si lor, asa e frumos, daca Dumnezeu imi da mie si la familia mea si eu trebuie sa dau la altul si le dau de drag, parca ma simt mai fericit cand le dau si lor."

Copiii au primit si un calculator, pe care il folosesc cu randul. Si-au facut singuri programul si stau la el cate o jumatate de ora fiecare.

"Multumim din tot sufletul, sa va dea Dumnezeu sanatate la toata lumea", au transmis copiii tuturor.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO