Culisele sistemul sanitar care sufera de coruptie cronica, duminica, la "Romania, te iubesc!"
In luna martie, Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti a notificat peste 1.700 de oameni si le-a cerut sa plateasca analize pe care le-ar fi facut in timp ce erau internati.
Multi sustin ca n-au facut aceste investigatii, dar sunt obligati sa-si dovedeasca singuri nevinovatia.
Duminica, 11 mai, de la 18:00, Paula Herlo prezinta la "Romania, te iubesc!" o ancheta in care vorbeste despre scurgerile de fonduri din sistemul sanitar.
"Sunt 4 miliarde de euro care ajung anual in spitale, dar si in contul unor firme capusa. Pacienti cinstiti cad astfel victima unui sistem lipsit de transparenta si de control al banilor", declara corespondentul Stirilor Pro TV.
"Pacientii notificati de Casa de Asigurari asteapta inca un raspuns referitor la stingerea datoriilor, iar in tot acest timp sistemul toaca bani, iar cei ce-l conduc se plang ca nu-s destui", continua Paula.
In aceeasi editie a emisiunii, Anca Nastasi incearca sa afle de ce tinerii isi gasesc cu greu un loc de munca.
"O generatie intreaga a crescut cu tot ce le-a lipsit parintilor: libertate si jucarii, orizonturi deschise si ciocolata pe saturate. Aceiasi adolescenti n-au invatat insa nimic in scoala despre capitalism si piata, despre ce inseamna sa fii responsabil, sa iti duci viata pe propriile puteri", marturiseste Anca.
Ingrijoratorul fenomen este pus de parinti pe seama scolii, care nu i-ar fi ajutat pe tineri sa-si descopere inclinatiile, iar de someri pe seama angajatorilor – mult prea exigenti si zgarciti la salariu.
De cealalta parte, angajatorii sustin ca, de fapt, parintii mult prea protectori sunt de vina.
"De ce am ajuns sa vorbim despre o generatie pierduta si care sunt solutiile vedeti duminica, la Romania, te iubesc!", declara corespondentul Stirilor Pro TV, Anca Nastasi.
Sursa: Pro TV
Etichete: Romania te iubesc, somaj, Paula Herlo, sistem sanitar, capitalism, Anca Nastasi,
Dată publicare:
08-05-2014 16:04