Zahărul consumă calciul din sânge. Cum ne dăm seama dacă avem deficient de vitamina D
Dulciuri în fiecare zi. Şi puţină lumină solară. Ambele situaţii destabilizează toate circuitele de calciu din organism. Care sunt urmările?
Toate organele au nevoie de calciu pentru a funcţiona optim. Nu ne referim doar la oase, ci şi la toate organele interne.
Profesor universitar doctor Florin Stanica, Universitatea de Știinţe Agronomice din Bucureşti: ”Plantele când absorb apă, abosrb şi azot, fosfor, potasiu şi micro elemente adică mineralele microelemente, care ajung în fructe şi completează necesarul de minerale. Fructele şi legumele au calciul extras din sol prin rădăcini şi apoi prelucrat”.
Calciul din legume şi fructe poate fi uşor de folosit de către organismul uman. Aşa cum uşor de folosit este calciul din produse lactate. Pe cât de uşor îl luăm din alimente integrale, pe atât de uşor îl scoate zahărul din circulaţia sanguină. Zahărul, odată ingerat, produce acizi în interiorul organismului. Consumă calciul din sânge.
Profesor universitar doctor Ion Ion: ”Personale care au probleme cu calciu în fluidele biologice în sânge este bine să nu consume zahăr”.
Pe de altă parte, calciul rămâne la valori normale în corpul uman dacă aveţi suficientă vitamina D 3. Statistica ne spune că peste 90% dintre adulţi se confruntă cu valori mici şi au nevoie de suplimente medicamentoase. O simplă analiză de sânge vă arată cantitatea vitaminei D 3.
Prea puţin calciu ori prea puţină vitamina D. Ambele situaţii pot determina vertij, adică ameţeli. În interiorul urechii interne, găsim otiliții, cristale de calciu, care sunt senzori ai mişcărilor rapide pe care le face capul. Aceste pietricele de calciu pot deveni osteoporotice, adică uşoare. Se destabilizează uşor. Simptomele?
Ioana Vodă, medic primar: ”Există ameţeli datorate plecării unor otoliți, adică nişte pietricele de carbonat de calciu existente în mod normal în toate urechile. Voi avea o mică amețeală rotatorie care poate să dureze secunde dacă am un număr mic de otiliți săriți, şi voi avea o amețeală mare dacă am un număr mare de otoliți săriți.”
Ameţelile, în acest caz, se tratează cu ajutorul vitaminei D şi prin mişcări mecanice de repoziționarea a cristalelor de calciu.
Sursa: Pro TV
Etichete: dulciuri, calciu, organism, csid, functionare,
Dată publicare:
22-02-2021 08:04