Va ingrasati si nu ati schimbat nimic in dieta? Mergeti imediat la medicul endocrinolog

Dată publicare: 24-10-2013 13:19
Dată actualizare: 27-10-2013 00:32


Va ingrasati, desi nu ati schimbat nimic in dieta obisnuita si nici in activitatea pe care o aveti zilnic? In unele cazuri de vina poate sa fie productia modificata a glandelor suprarenale.

Este vorba de glande endocrine de dimensiuni extrem de mici fara de care insa nu exista viata.

Si hipertensiunea diagnosticata la un tanar impune investigarea acestor structuri situate deasupra rinichilor.

Mancati multe calorii si aveti o activitate fizica scazuta. Iata, matematic, cum ajungeti sa va ingrasati. Dar nu sunteti doar un sir de calcule matematice. Metabolismele inseamna procese mult mai complicate.

Odata ce ati acumulat kilograme in plus, apar reactii in lant care vor duce la si mai multe kilograme. Daca insa va ingrasati, desi nu ati schimbat nimic in dieta si activitatea fizica, mai ganditi-va la un aspect. Dormiti suficient? Daca raspunsul e negativ, se schimba iarasi la niveul creierului anumite secretii hormonale, melatonina, care ne fac sa mancam mai mult in timpul zilei.

Daca nu va aflati in aceste situatii si constati ca va ingrasati, vizita la medicul endocrinolog devine obligatorie. In unele cazuri, se pot constata afectiuni ale glandelor suprarenale. Sunt formatiuni mici, situate deasupra rinichilor, care se vizualizeaza ecografic doar la persoanele foarte slabe.

Medici va recomanda in primul rand testele uzuale de sange.

Precautii mari trebuie aveti si in cazul copiilor care mananca rational si totusi se ingrasa.

In cazul celor mici se evalueaza si tiroida, dar si glanda situata in creier numita hipofiza.

Tags: sanatate,