Tumorile benigne la nivelul creierului pot avea simptome multiple. Vestea buna este ca odata operate nu pun viata in pericol
O tumora benigna in interiorul creierului se dezvolta lent. Odata excizata nu pune viata in pericol. Problemele pot aparea insa, in caz ca este lasata sa se extinda si sa distruga structuri nervoase, care nu se refac niciodata.
Structuri vitale risca sa fie afectate. Iata in ce situatie trebuie sa faceti un consult neurologic. Harta creierului este bine structurata. Medicii pot localiza originea unei probleme dupa un simptom cat de mic, dar comunicati-l cat mai devreme. Operate la timp, formatiunile benigne nu afecteaza cursul vietii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aceste tumori evolueaza foarte lent. Periculos in cazul lor este ca odata ce cresc afecteaza structuri importante. Odata distruse, tesutul nervos nu mai poate fi recuperat.
Asadar, nu va mai miscati bine, nu mai vorbiti bine, nu mai scrieti bine, nu mai cititi bine, nu mai mancati bine pentru ca e dicifil sa inghititi. Mergeti la medic, in oricare din situatii!
Dr. Margareta Cosurba, medic primar neurolog: "Am avut o profesoara si spune - nu-mi gasesc cuvintele cand le predau copiilor si am gasit o tumora. Si asta a fost singurul semn."
Abia cand tumora e mare in interioul cutiei craniene creste presiunea. Apar semnele clare:
Dr. Margareta Cosurba, medic primar neurolog: "E, se simte o durere intense, difuza, vederea devine incetosata, apar greturi si varsturi nemotivate."
Hipofiza si hipotalamusul, doua structuri din creier, controleaza toti hormonii umani. Statistic, hipofiza este des afectata de formatiuni tumorale, din fericire benigne. Unele sunt tumori ne-secretante, care nu fabrica in exces hormoni, dar care au impact asupra vederii.
Dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: "Tulburare de camp vizual unilaterala sau scaderea de acuitate vizuala unilaterala este mai degraba neurologica – neurchirurgicala, decat oftalmologica."
A doua categorie de tumori produse de hipofiza - la fel, benigne si frecvente - sunt cele in urma carora apar excese hormonale. La varsta mica, copiii cresc exagerat. In cazul adultilor, tumora determina latirea oaselor. La femei, menstruatia poate disparea fara niciun motiv.
Sursa: Pro TV
Etichete: creier, operatie, tumora, csid, mancat, vedere, exprimare, orientare,
Dată publicare:
10-10-2016 09:53