(P) Cum funcționează epilarea laser și aparatele de epilare definitivă cu tehnologie IPL

epilare braun

Cine nu își dorește să aibă întotdeauna pielea fină? Epilarea cu laser este o procedură din ce în ce mai populară, pentru care tot mai multe femei optează.

Epilarea definitivă se realizează în mai multe ședințe, care se extind pe parcursul mai multor luni. Totuși, chiar dacă este denumită „definitivă”, câteva fire de păr pot crește din nou după o perioadă, fiind necesare inclusiv sesiuni de întreținere. Descoperă în continuare toate răspunsurile de care ai nevoie privind epilarea cu laser și intră alături de noi în lumea aparatelor de epilare definitivă cu IPL.

Cum funcționează epilarea cu laser?

Epilarea cu laser presupune utilizarea unui aparat care emite un fascicul de lumină laser. Potrivit Medical News Today, energia luminoasă generează căldură și traversează lungimea firului de păr, până la foliculul de păr (rădăcină), deteriorându-l termic. Acest lucru inhibă sau încetinește creșterea părului.

Important de menționat este că, în cazul în care dorești să te epilezi cu laser, există două variante prin care o poți face:

Citește și
Ce arme țineau rușii în depozitul aruncat în aer de dronele ucrainene. Explozia a fost atât de puternică, încât seismografele au înregistrat un cutremur

· epilarea cu laser la salon

· utilizarea unui aparat de epilare definitivă cu IPL (Intense Pulsed Light)

Cu toate că ambele variante utilizează tehnologie cu laser, acestea prezintă câteva diferențe pe care urmează să le discutăm în detaliu.

Cum se desfășoară ședința de epilare?

În cazul epilării cu laser la salon, atât pacientul, cât și specialistul sau alte persoane din încăpere, trebuie să poarte ochelari de protecție în timpul ședinței, în timp ce, pentru epilarea cu aparat IPL, protecția este asigurată de către aparat în sine, acesta fiind proiectat pentru a-ți oferi cea mai facilă experiență în interiorul casei tale.

Înainte de a începe tratamentul, este necesar ca pielea să fie curățată. Uneori, poate fi aplicat un gel pentru amorțirea pielii, în special atunci când sunt vizate zone sensibile.

La salon, cu ajutorul unui aparat de mână, specialistul tratează zona cu laser în mod repetat, ținând pielea întinsă. În momentul în care laserul distruge firele de păr, se poate degaja o cantitate mică de fum cu miros de sulf.

Însă nu e nevoie să lași epilarea specialiștilor, o poți realiza chiar la tine acasă cu unul dintre aparatele de epilare definitivă cu tehnologie IPL. Dintre ele, Braun IPL Skin iExpert se remarcă prin inteligența sa receptivă fiind primul IPL smart din lume care învață și se adaptează la pielea ta unică. Aceasta înseamnă că fiecare impuls de lumină este ajustat automat pentru a se potrivi perfect tonului pielii tale, oferindu-ți siguranță și eficiență maximă.

Dispozitivul îți oferă feedback privind acoperirea în timp real, ceea ce te ajută să te asiguri că nu ai ratat nicio zonă și că fiecare parte a corpului este tratată uniform. De asemenea, recunoașterea inteligentă a capetelor asigură utilizarea corectă a accesoriilor, ca și cum ai avea o cosmeticiană personală acasă.

Cât durează o ședință de epilare cu laser?

Durata ședinței depinde de suprafața zonei tratate. În timp ce epilarea buzei superioare (mustața) durează doar câteva minute, epilarea picioarelor poate dura mai mult.

Cu Braun IPL, o sesiune completă de epilare pentru întregul corp durează doar 15 minute. Aceasta este o soluție rapidă și eficientă, perfectă pentru persoanele ocupate care doresc să se bucure de o piele fină fără a petrece ore întregi la salon.

Câte ședințe sunt necesare?

În general, sunt necesare 8 până la 12 ședințe săptamânale pentru rezultate optime. Numărul acestora depinde de tehnologia utilizată, suprafața pielii, grosimea și culoarea firului de păr, dar și de alte caracteristici individuale. Și apoi sunt necesare ședințe de întreținere care trebuie realizate lunar.

Mă pot epila cu laser în orice zonă a corpului?

Poți opta pentru epilarea definitivă a oricărei zone a corpului, cu excepția pleoapelor, sprâncenelor și tegumentelor din jurul ochilor. Cel mai des tratate zone sunt picioarele, brațele, spatele, axila, pieptul, buza superioară și regiunea inghinală.

Epilatoarele IPL Braun sunt potrivite pentru toate zonele corpului, inclusiv picioare, brațe, față, axile și zona pubiană, având capete special concepute pentru fiecare dintre acestea.

Cine poate opta pentru epilare cu laser?

Atât femeile, cât și bărbații pot opta pentru epilare cu laser. Este recomandat să aștepți până la vârsta de 18 ani pentru a beneficia de această procedură. La vârsta adolescenței, foliculii de păr sunt imaturi, iar nivelul hormonilor fluctuează, ceea ce poate reduce eficacitatea tratamentului.

Dacă ești diagnosticată cu afecțiuni dermatologice, cum ar fi psoriazis sau dermatită atopică, cere sfatul medicului înainte de a opta pentru epilarea definitivă.

Cum mă pregătesc de epilarea cu laser?

Timp de 6 săptămâni înainte de primul tratament, evită:

  • Bronzarea pielii la soare sau solar pentru că, deși Braun IPL se adaptează la nuanța pielii tale, contrastul cu părul scade și asta poate afecta eficiența tratamentului.

  • Folosirea autobronzantelor, din același motiv de mai sus;

  • Smulgerea firelor de păr, epilarea cu ceară/zahăr.

Folosește cremă de protecție solară (SPF 30 sau mai mult) de fiecare dată când ieși din casă. Înaintea procedurii, rade părul cu ajutorul unei lame de ras sau unui aparat de tuns părul corporal (trimmer).

Fă un duș înainte de procedură, însă nu aplica niciun fel de cremă pe piele!

Doare epilarea cu laser?

Nu, epilarea cu laser nu este dureroasă. În orice caz, poți simți un disconfort ușor, mai ales în zonele sensibile. Poți experimenta o senzație de căldură și înțepături minore. Unele persoane descriu senzația ca o bandă de cauciuc care se lovește de piele.

Cât de puternic se simte procedura variază pentru fiecare persoană, dar poți avea siguranța că oricare din aparatele IPL Braun au grijă să te simți cât mai bine. Sunt delicate cu pielea, oferindu-ți o experiență de epilare confortabilă și practic fără durere.

Este epilarea cu laser sigură pentru sănătate?

Epilarea cu laser este sigură atât timp cât este efectuată cu respectarea instrucțiunilor și a procedurilor.

Poate avea o serie de efecte secundare minore, cum ar fi disconfortul, roșeața și inflamația pielii timp de câteva ore după procedură.

Rar, se poate întâmpla ca procedura să producă arsuri, cicatrici, vezicule sau infecții. Dar cu epilatoarele Braun IPL având tehnologia SensoAdapt prin care fiecare impuls de lumină se adaptează la nuanța pielii tale, acest risc este înlăturat.

Epilatorul IPL Braun Skin iExpert include funcții integrate de protecție a pielii, cum ar fi filtrul UV, care îți protejează pielea în timpul tratamentului. Această caracteristică, împreună cu adaptarea automată a impulsurilor la tonul pielii, face ca epilarea să fie sigură și eficientă chiar și în zonele sensibile.

Ce trebuie să fac după ședința de epilare?

Procedura nu implică perioade de recuperare. Poți reveni la toate activitățile obișnuite imediat după ședința de epilare.

După ședințele de epilare cu laser se recomandă, totuși, următoarele măsuri:

  • Evitarea expunerii la soare a zonei tratate;

  • Folosirea unei creme de protecție solară cu spectru larg, cu SPF de minim 30;

  • Evitarea bronzării la solar timp de 6 săptămâni;

  • Aplicarea compreselor cu gheață și unui gel cu aloe vera, dacă prezinți roșeață și inflamație.

Când voi putea vedea rezultatele?

În general, rezultatele sunt vizibile chiar după prima ședință de epilare de la salon, care reduce creșterea părului cu 10%-25%, potrivit American Academy of Dermatology Association.

În cazul utilizarii aparatelor de epilare definitivă cu IPL, rezultatele sunt vizibile după doar cea de-a doua ședință. Părul nu cade imediat, însă vei observa o reducere a firelor în următoarele zile sau săptămâni. În orice caz, te poți bucura de rezultatele finale numai după finalizarea întregului ciclu de ședințe.

Cât durează rezultatele?

După epilarea cu laser, părul nu mai crește la fel de intens timp de mai multe luni. Atunci când începe să crească, este mai rar, mai fin și mai deschis la culoare. Rezultatele diferă de la o persoană la alta în funcție de mai mulți factori, cum ar fi grosimea firului de păr, culoarea acestuia, zona tratată.

În plus, tipul de aparat cu laser utilizat contează, de asemenea. Cu un epilator IPL Braun, dacă acesta este utilizat conform instrucțiunilor, în principiu rezultatele durează până la aproximativ un an, cu mici variații în funcție de persoană.

Vei avea nevoie de ședințe de epilare ocazionale, de întreținere, pentru menținerea rezultatelor pe termen lung.

Cât costă epilarea cu laser?

Prețul unei ședințe de epilare cu laser variază foarte mult în funcție de salon, modelul aparatului utilizat, numărul ședințelor și suprafața corpului.

Aparatele pentru uz casnic, în special cele de top precum Braun Skin iExpert, deși implică o investiție inițială mai mare, devin mai economice pe termen lung dacă iei în considerare faptul că nu mai ai nevoie de vizite repetate la salon.

Prin urmare, epilarea cu laser reprezintă cea mai bună soluție pentru a scăpa de părul nedorit pe termen lung, oferindu-ți și posibilitatea extrem de facilă de a te epila cu laser chiar la tine acasă cu aparatele de epilare definitivă ce utilizează tehnologia IPL. Caută-le în magazinele online, informează-te și încearcă!

Articol recomandat de sport.ro
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV
Cum a ajuns Leonard Doroftei să joace în videoclipul trupei BUG Mafia | EXCLUSIV

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Eveniment la Hangu 6 luptători MMA de renume mondial vor susține demonstrații, intrarea este liberă
(P) Eveniment la Hangu 6 luptători MMA de renume mondial vor susține demonstrații, intrarea este liberă

Copiii care practică sportul la Clubul de karate Bassai-Dai, dar nu doar ei, vor avea ocazia să-i vadă pe 6 dintre cei mai buni luptători MMA, la sala de sport din Hangu, sâmbătă (21 septembrie), unde va avea loc Seminarul cu campioni MMA, începând cu ora 16

(P) Canapele moderne: găsește canapeaua ideală pentru casa ta
(P) Canapele moderne: găsește canapeaua ideală pentru casa ta

Alegerea unei canapele moderne este o decizie importantă în amenajarea oricărui living. Canapeaua nu este doar o piesă de mobilier esențială din punct de vedere funcțional, dar și un element central din punct de vedere estetic.

(P) De la simplu la sofisticat – de ce să alegi vopsea lavabilă și lacuri pentru lemn de calitate
(P) De la simplu la sofisticat – de ce să alegi vopsea lavabilă și lacuri pentru lemn de calitate

Când alegi o vopsea lavabilă pentru interior nu selectezi doar o simplă culoare. Aceasta își lasă mult amprenta în procesul de amenajare și, de aceea, este considerată un finisaj care transformă fiecare încăpere într-un loc unic.

Recomandări
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”
Nicolae Ciucă, absolut convins că intră în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Dacă nu ajung? Păi, cum să nu ajung?”

Nicolae Ciucă este absolut convins că va trece de primul tur al alegerilor prezidențiale, unde se va „duela” cu Marcel Ciolacu sau cu Mircea Geoană.

Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă
Cine este bărbatul care a pornit incendiul de la Parlament. Reacția lui Nicușor Ocheană când a auzit ce pedeapsă riscă

Bărbatul care a pus pe jar forțele de securitate pentru că a provocat intenționat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost identificat și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa
Avertismentul viitorului comisar pentru Apărare al UE. Când ar putea Putin să fie gata de o confruntare cu Europa

Uniunea Europeană trebuie să-şi întărească rapid apărarea, deoarece Rusia ar putea fi pregătită pentru o confruntare în şase până la opt ani, a declarat Andrius Kubilius, desemnat pentru a deveni primul comisar al UE pentru apărare.