Sunteti predispusi la alergii? Intolerantele alimentare pot agrava situatia organismului
Aveti alergie la un produs alimentar? Atunci mergeti si investigati posibile intolerante alimentare. Acestea sunt frecvente in cazul unui teren atopic.
In plus, evitati stresul pe cat posibil. E demonstrat faptul ca poate creste riscul de astm pe un fond alergic.
Alergia la proteinele din lapte este prima reactie alergica din viata unui om. Aceasta spre deosebire de alergiile respiratorii care se declanseaza mai ales dupa varsta de 2 ani.
30% dintre oameni prezinta teren atopic. Inseamna risc mare de a dezvolta inclusiv alergii alimentare. Se manifesta prin eczeme pe piele, inrosirea fetei sau a buzelor. Reactiile apar imediat dupa ingerare.
Toate aceste persoane, dar si cele sanatoase pot sa dezvolte insa frecvent si intolerante alimentare. Acestea sunt insotite de inrosirea pielii, diaree, balonare, constipatie sau oboseala.
Intolerantele alimentare trebuie depistate. Daca ingerati produse care va provoaca neplaceri, va permeabilizati mucoasa intestinala. In apropierea acesteia e cantonat aproximativ 70% din sistemul imunitar.
O data perturbata mucoasa, alergenii din alimente vor intra direct in sange si limfa. Cele mai frecvente intolerante se constata la gluten, adica proteina din cereale. Doar porumbul, orezul si hrisca nu contin gluten.
Pe langa testele de intoleranta, incercati sa evitati stresul. Iata ce se intampla in perioadele suprasolicitante. Oamenii respira mai repede, pierd o caldura din organim, din caile respiratorii.
Iar daca exista deja o hiper-reactivitate a cailor respiratorii, pot aparea crize de astm.