Suntem in plin sezon al alergiilor la praf. Cum ne ferim de acarienii responsabili de jumatate dintre acestea
Suntem in plin sezon al alergiilor la praful de casa, cele mai frecvente. Acestea produc inflamare cronica a zonei ORL, ceea ce duce la o incidenta mai mare a infectiilor. In plus, chiar infectiile pot genera reactii alergice.
Jumatate din alergii sunt produse de acarieni. Vorbim despre micro-organisme ce se hranesc cu reziduurile noastre. Spre exemplu, pierdem zilnic 1,5 grame de celule ale pielii, preponderent in timpul somnului. Cu acestea se hranesc acarienii. Prima reactie alergica este insotita de inflamarea mucoasei nasului. Apare obstructia nazala. E timpul sa mergeti la medic.
Odata pus diagnosticul, programul de desensibilizare presupune sa va cresteti toleranta la aceste micro-organisme prin medicatie preparata din... acarieni. Din pacate, inflamatia permanenta a nasului conduce la reactii in lant. Din aceste motive, o astfel de alergie presupune controale regulate, atat alergologice cat si la ORL.
Complicatiile se reduc daca va expuneti cat mai putin in camere pline de acarieni. Sunt utile aspiratoarele care atrag praful in recipiente cu apa sau lenjeria de pat speciala. De asemenea, in camera in care dormiti nu puneti carti, tablouri si plante in ghivechi - surse cu un continut ridicat de acarieni.
Sursa: Pro TV
Etichete: alergii, acarieni, praf, sanatate, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
23-11-2014 12:05