Stresul nu cauzeaza doar probleme digestive, ci si in cavitatea orala. Problema care apare si la cei cu o igiena buna
Simt ca pot! Simt ca sunt puternic! Simt ca le pot face pe toate! Astfel de auto-indemnuri descriu de fapt o permanenta stare de stres, iar stresul lucreaza pe cai nebanuite.
Destabilizeaza, de exemplu, bacteriile din cavitatea orala. Iata un motiv pentu care boala parodontala se constata atat de frecvent in orasele mari.
Dr. Oleg Gorea, medic primar dentist: "Daca pacientul se uita la peria dentara o data pe saptamana sau mai rar sigur se aduna tartrul. In tartru sunt bacterii, acela e un conglomerat de bacterii care incep sa actioneze negativ asupra mucoasei sau asupra testurilor dure."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Boala parodontala are drept punct de plecare igiena precara. Si, totusi, in orasele mari medicii o constata frecvent si in cazul celor care nu neglijeaza acest aspect. La ora actuala se considera ca hormonii de stress, in cantitati prea mari si constante, destabilizeaza cele 500 de tipuri de bacterii din cavitatea orala.
Dr. Oleg Gorea, medic primar dentist: "Se perturba absolut totul incepand de la bacteriile din cavitatea orala, insa si osul e inflamat si pana osul nu-si revine nu avem cum sa umblam. Poate sa respinga tratamentul."
Boala poate fi stopata prin tratament la timp. Aceasta daca ajungeti la stomatolog macar o data pe an. Parodontoza incepe prin sangerarea gingiilor. Ultima faza e cea in care dintele cade din maxilar.
Dr. Ionut Leahu, medic implantolog: "Cand dintii au mobilitate de gradul trei, adica sa ne imaginam, este stadiul final ca un dinte temporar. Totusi sunt pacienti care se uita in oglinda si cred ca asta e normalitatea, mie mi se misca dintele? Nu, nu este adevarat si el e in stadiul final al bolii parodontale."
In acest caz dintii trebuie eliminati, controlat de catre medic ca masura terapeutica.
Dr. Ionut Leahu, medic implantolog: "Indepartam dintii, indepartam si parodontiul marginal care era bolnav. Dispare boala parodontala prin aceasta interventie."
Ulterior sunt posbile implanturi, si pe acestea dinti fixi.
Sursa: Pro TV
Etichete: dinti, bacterii, parodontoza, stres, implant, igiena, csid,
Dată publicare:
04-06-2016 10:06