Testele care se impun o data la 6 luni, inca de la 3 ani. Informatiile pretioase pe care le pot afla medicii

02-06-2016 08:22

Verificarea tensiunii arteriale, a glicemiei si un examen clinic. Sunt teste ce se impun o data la sase luni. Inca din copilarie. Informatiile ii sunt necesare medicului endocrinolog.

Antonela Burlacu, medic primar endrocrinolog: "Un endocrinolog ar trebui sa vada orice copil, indiferent ca este impecabil, este sanatos, nu are nici o acuza, macar data la 6 luni."

Bolile endocrine pot fi diagnosticate daca medicul vede ca cel mic nu creste in inaltime, conform graficelor descrise de manuale. Asadar, iata: este important sa aflati daca are inaltimea potrivita varstei. Pe de alta parte, nu este cazul sa va ingrijorati daca cel mic e slab.

Situatia diametral opusa trebuie tinuta sub control. Un copil supraponderal isi deregleaza toata activitatea endocrina.

Kilogramele nu trec nici de la ele putere, nici odata cu timpul. Se vor inmulti. Din aceste motive, glicemia trebuie controlata la fiecare 6 luni. Observati cum copilul ia proportii? Inseamna ca gresiti undeva cu dieta. Din acest motiv, adresati-va unui medic. Si tensiunea arteriala da detalii despre stare de sanatate a copilului. Peste tot in lume, se masoara incepand cu varsta de 3 ani.

Hipertensiunea in copilarie are 7 cauze patologice frecvente. Parte dintre boli evolueaza fara alte simptome. Iar examenul e total neinvaziv.