Avertismentul specialistilor: Am putea muri din cauza infectiilor de parca am fi din nou in 1905
Expertii in sanatate avertizeaza asupra faptului ca microbii rezistenti la orice medicament disponibil in prezent, ar putea pune in pericol orice operatie, in curand.
Daca nu se iau masuri imediate, rata deceselor ar putea reveni la nivelul de acum 100 de ani, pe masura ce tot mai multe infectii devin imune la cele mai puternice antibiotice.
Daily Mail scrie ca medicina moderna s-ar putea confrunta cu un regres regretabil, daca problema nu devine o prioritate globala.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Acesta este cel mai recent avertisment despre rezistenta la antibiotice, care ridica temeri intemeiate ca, in doar cativa ani, cele mai simple infectii nu vor mai raspunde la tratamentul medical. Operatii de rutina, precum inlocuirea unui sold ar putea deveni letale.
Specialistii fac apel la o protejare mai eficienta a stocului curent de antibiotice si la motivarea companiilor farmaceutice sa dezvolte noi medicamente. Din pacate, antibioticele se folosesc fara restrictii in agricultura si sunt disponibile fara retete in multe tari.
Nicio clasa noua de antibiotice nu a mai fost descoperita din 1987. Insa, anual, este descoperita o noua infectie. Intr-o incercare de a rezolva problema, medicii de familie au primit ordinul de a prescrie mai putine antibiotice.
Dame Sally Davies, seful medicilor britanici, a declarat ca amenintarea catastrofica a infectiilor rezistente la antibioticele de varf este atat de serioasa, incat a rugat Guvernul sa treaca rezistenta la antibiotce in Registrul National al Riscurilor, la acelasi nivel cu atacurile teroriste si cu pandemiile de gripa.
In ultimii 5 ani, in Marea Britanie, numarul cazurilor de "otravire" a sangelui cu forme rezistente la antibiotice ale bacteriei E.Coli, de doua ori mai letala decat varianta normala, a crescut cu 60% si ar putea fi vinovata de 2500 de decese, doar in 2011.