Spalatul pe dinti NU este suficient pentru a preveni cariile. De ce pot fi periculoase vizitele la dentist
Indiferent de igiena orala si de alimentatie, cariile pot aparea oricand. Asta si din cauza mostenirii genetice.
Din aceste motive, daca stiti ca mama sau tata nu au avut o dantura... tocmai perfecta, mergeti, o data la trei luni, la stomatolog. La ora actuala, cariile se pot trata corespunzator cu ajutorul… microscopului. Caria dentara este prezenta la un adult din doi. Mostenirea genetica are legatura cu afectiunea.
Dr. Oleg Gorea, medic specialist stomatologie:”Oricat de bine ne-am curata dintii, oricum apare ceva - daca nu carie, o afectiune a mucoasei, daca nu afectiune a mucoasei o afectiune a parodontiului marginal”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daca aveti carii cu evolutie rapida in antecedente, o data la 3 luni e obligatorie vizita la dentist. Procedeul de formare al unei carii e simplu. Dulciurile sunt descompuse in cavitarea orala de catre bacterii. Zaharul e astfel transformat in acid, unul care ataca smaltul.
O substanta care combate in mod natural procesul este fluorul. Practic, reface leziunile mici, invizibile pentru ochiul uman, daca actioneaza 3 minute pe dinte.
Durerea apare de la inflamatia din interiorul dintelui, ca reactie la prezenta bacteriilor. Medicul e obligat sa curete zona. Va distruge astfel nervul. In prezent, stomatologii apeleaza la fotografii ale cavitatii orale, astfe incit pacientul sa fie constient de starea dintilor sai. Pe de alta parte, lentilele microscopului ajuta specialistul sa reduca la minimum riscul ulterior al cariilor numite marginale, adica linga o plomba.
Un alt ajutor in timpul tratamentui este diga, o membrana de latex. Contaminarea suprafetei in timpul vizitei la dentist duce frecvent la aparitia cariilor secundare langa o plomba.
Sursa: Pro TV
Etichete: dinti, dentist, carii, stomatologi, dantura, genetică, periaj,
Dată publicare:
08-11-2015 09:15