Metoda corecta de periere a dintilor. Telefonul mobil, cel mai nou gadget de igiena orala
Cum sa am dintii perfecti? Cel mai bine ne tinem de constanta pe care ar trebui sa o stapanim la perfectie: o igiena orala desavarsita.
Conform standardelor estetice, un zimbet perfect inseamna alinierea orinzontala a dintilor, simetria si largime moderata a dintilor. Proportia de aur a fost descrisa de Leonardo da Vinci. Acesta a formulat dimensiunile suprafetelor vizibile in timp ce zimbiti printr-o proportia matematica : 1,6 pe 1 pe 0,6 . Stomatologii au o viziune ceva mai paminteana asupra zimbetului perfect - acesta trebuie sa va arate sanatatea orala. Spre exemplu, nicio lucrare dentara, fie functionala fie estetica, nu se poate face daca in cavitatea orala exista inflamatii, produse de periajulul incorect.
Doctor Florin Lazarescu: “Medicul stomatolog nu va putea sa realizeze ce isi doreste si cu efecte pe termen mediu si lung fara indicatiile de igiena. Sunt importante inainte de orice tratament stomatologic.”
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Si cu atit mai mult dupa orice interventie stomatologica astfel incit efectele acesteia sa fie de lunga durata. Cele 500 de tipuri de bacterii prezente in cavitate orala formeaza, in cel mult 10 ore de la ultima igienizare, un film pe suprafetele dentare. Se numeste placa bacteriana. Dupa 10 ore, aceasta devine capabila sa produca acizi. Sunt substante care ataca dintii, dar si gingiile. Doar prin periaje de doua ori pe zi acest ciclu bacterian poate fi intrerupt. Inainte ca bacteriile sa provoce boli ale suprafetelor dentare sau ale gingiilor. Nu conteaza doar ritmicitatea periajului, ci si corectitudinea acestuia.
Doctor Cristina Cristea, medic dentist: “Sunt recomandate periutele care au senzori de presiune cu care pacientul evita sa faca un periaj agresiv si evita sa provoace retractia gingiilor. Periutele electrice combina miscari de oscilare cu miscari de pulsare care sparg placa bacteriana si o indeparteaza putind ajunge la o indepartare cu 100% mai mult decit periuta manuala folosta in acelasi timp”.
Pentru ca stim ca timpul conteaza, cele 2 minute cit e recomandat sa dureze periajul pot fi o legatura directa cu tehnologia.
Doctor Florin Lazarescu: “De curand, au fost lansate periute electrice care au o interconectivitate cu dispozitivele mobile inteligente si putem vedea pe telefonul mobil informatiile trimise de periuta electrica, putem primi raspunsi, ce trebuie sa imbunatatim si unde”.
Sursa: Pro TV
Etichete: medic, stomatologie, dentist, carii, gingii, periaj, periuta,
Dată publicare:
16-10-2015 15:06