Sfaturile medicilor care va tin departe de problemele grave ce pot aparea la nivelul colonului
Faceti totul pentru a scadea riscul de cancer la colon. In ultimii 20 de ani, frecventa acestei boli a crescut de trei ori. Specialistii spun ca de vina sunt produsele super-industrializate. Riscul nu dispare insa, daca mancati suta la suta sanatos.
Carne rosie, conservanti si antibiotice luate fara prescriptie. Iata produsele care destabilizeaza flora colonului.
Exista si alte comportamente periculoase care pot influenta dezvoltarea tumorilor maligne.
In ultimii 20 de ani, in Romania, a crescut de trei ori numarul cancerelor de colon. Aceasta din cauza schimbarilor radicale a conditiilor de mediu. La ele se adauga abuzul de substante chimice folosite ca aditivi alimentari.
Cele 40.000 de ingrediente artificiale actioneaza asupra mucoasei colonului. Este locul unde apar cele mai multe cancere. Dintre aditivi, cele mai periculosi sunt cei introdusi in carnea rosie.
Exista si obiceiuri care destabilizeaza flora colonului. Aceasta cuprinde doua miliarde de bacterii care trebuie sa fie in echilibru. Insa acesta poate fi perturbat de antibioticele luate haotic.
Si, totusi, chiar daca mancati echilibrat alimente naturale, riscul de a face cancer de colon ramane. Partea stranie e ca nici unul dintre cancerele digestive - esofac, stimac, intestine subtire, gros, ficat, pancreas - nu a fost legat cu certitude de un anumit aliment.
Ceea ce se stie insa cu certitudine despre cancerul de colon este ca nu da semne decat prea tarziu. In aceste conditii este important sa faceti colonoscopii in functie de starea colonului. In cazul unei mucoase perfecte investigatia se repeta la 8-10 ani.
Disconfortul se reduce cu ajutorul sedarii usoare.