Salata boeuf, reinterpretata de castigatorul Masterchef. Care este varianta corecta de a o consuma
A castigat Masterchef Romania dupa ce a impresionat in finala prin rafinamentul bucatelor sale. Rata caramelizata cu risotto de morcovi, aromatizat cu vanilie ori jeleul din capsuni sunt primele care ne vin in minte.
Pe Andrei Voica insa, l-am rugat sa ne ajute cu ceva mai simplu, aparent. I-am dat, de fapt, o sarcina cu doua taisuri: reinterpretarea salatei boeuf, un preparat cu care ne intalnim rarerori, in cursul unui an. Dar si intensificarea calitatilor nutritive ale acesteia. Cu sfaturi a ajutat si Razvan Fodor, el insusi bucatar talentat si priceput.
Craciunul 2015 le implineste amindurora visurile. Razvan Fodor o sa miroasa bradul in casa noua. Andrei, castigatorul Masterchef, cumpara globuri de la Bucuresti, dupa 9 ani petrecuti in Spania. Pana sa desfaca darurile, ne introduce in miresmele de sarbatoare cu salata de boeuf.
Andrei Voica a extras toate ingredientele din salata boeuf si a reinterpretat-o. Cu peste afumat si curry cu maioneza. Absolut toate ingredientele stau DEASUPRA sosului caloric. Andrei spune ca, in felul acesta, aveti libertatea sa selectati orice va place de pe farfurie.
Am reintepretat acest preparat pentru ca absolut toti nutritionistii il considera tragedia calorica a sarbatorilor. Depaseste sunculita, caltabosii, piftia ori pomana porcului.
Dr. Marlena Pascu, medic primar diabet si boli de nutritie: “Daca consumam 2-3 linguri, nu se intimpla nimic, daca sarim acest prag, suferim. Bila noastra nu poate sa digere atata grasime, grasime care vine din mai multe directii - din galbenusul de ou, din uleiul care se adauga in cantitati mari plus carnea care vine pe langa”
Grasimile sunt scindate de bila. Vorbim de lichidul secretat, in mod continuu de ficat, care se stocheaza in vezicula biliara. Cantitatea mare de grasime dintr-o lingura de salata boef elibereaza o cantitate… enorma de bila incontinuu si nu intermitent, cum se intampla daca mincati 3 mese obisnuite. Situatia inseamna haos metabolic. Ajutati acest organ micut doar cu minerale. Care participa in mod activ la emulsionarea grasimilor. Le contin legumele crude.
Sursa: Pro TV
Etichete: nutritie, masterchef, grasime, calorii, salata de boeuf, Razvan Fodor, bila,
Dată publicare:
19-12-2015 11:58