Combinatiile perfecte pentru micul dejun. Intre ce ore nutrientii dau randament 100%

Ultimul update: Miercuri 30 Decembrie 2015 06:59
Data publicarii: Sambata 19 Decembrie 2015 11:58
Categorie: CSID

E bine sa tinem cont, chiar si perioada Sarbatorilor, de cea mai importanta masa a zilei: micul dejun. Ne asigura mai bine de o treime din energia necesara si este un prim pas facut corect spre o viata sanatoasa.

Luptam impotriva obezitatii, a diabetului, impotriva bolilor cardio-vasculare cu o arma rationala, la indemina oricui. Se numeste mic dejun si intervine, corect, in toate sistemele metabolice umane.

Prof.dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: “Micul dejun trebuie sa reprezinte 35% din ce maninca. Ca sa pot sa traiesc eu trebuie sa am energie, cind mi-o iau? Dimineata! Ca o masina, masina cind pleaca trebuie sa aiba benzina, nu are, nu merge!”

Caloriile luate la micul dejun se transforma, pe tot parcursul zilei, in energie. Vorbim de intervalul orar 6-9 dimineata.

Dr. Lavinia Luminita Florea, medic specialist diabet si nutritie: “Acest interval se numeste interval de mic dejun, acolo trebuie sa stim sa profitam de randament 100% din punct de vedere al nutrientilor”

Toti nutrientii luati intre 6 si 9 dimineata hranesc fiecare celula umana. Nu isi gasesc locul sub forma de grasimi. De aceasta viteza metabolica e recomandat sa profitati cu ajutorul alimentelor naturale integrale.

Dr. Lavinia Luminita Florea, medic specialist diabet si nutritie : “Alimentul natural integal contine, in proportiile corecte proteine, glucide si cantitatea de apa. Laptele cu cereale sau iaurtul cu cereale e o combinatie clasica de mic dejun care impaca ambele deziderate - avem nevoie de o sursa de proteina si de o sursa de glucide cu eliberare lenta - cereale. Combinatia branzica dulce, branzica Fagaras cu cereale sau cu fructe este o alta combinatie de tip proteina-glucide energizante”.

Micul dejun de tip tartina sau sandvis - painea cu fibre sau seminte - si o proteina satioasa. Este vorba de branzeturile dulci sau sarate, de tip telemea, ou sau carne. Ideal la aceasta asociere ar fi un adaos de legume, ca si garnitura sanatoasa.
 

Afinele, fructele care promit un profit si de 8.000 de euro pe tona. Strainii le cauta in special pe cele bio
Afinele, fructele care promit un profit si de 8.000 de euro pe tona. Strainii le cauta in special pe cele bio
grapefruit
De ce este periculos să consumați grepfrut atunci când luați medicamente
Reacțiile adverse la medicamente, confundate cu alergiile. Cum le puteți diferenția
De ce nu se recomandă folosirea bicarbonatului pentru îndepărtarea tartrului
Răcelile copiilor se pot transforma în afecţiuni mult mai grave. În organism apar toxine
Riscurile la care vă expuneți urmând dieta pe bază de proteine. Ce este acidoza metabolică
Ce se întâmplă cu organismul atunci când mâncați noaptea
csid
Boala mută care vă afectează organismul fără simptome. Recomandările medicilor