"Renuntati la franzela, e falimentara". Avertismentul lansat de specialistii din panificatie pentru toti romanii
Presedintele Asociatiei Nationale a Industriilor de Morarit si Panificatie, Viorel Marin, a declarat joi, ca franzela trebuie scoasa din alimentatie intrucat aceasta are o calitate proasta si ca trebuie cautate produse cu calitati deosebite.
"Nu trebuie sa traim mancand franzela, trebuie sa renuntam la franzela, renuntati la franzela, e falimentara, e proasta, nici macar nu e sanatoasa si nici macar nu are un gust deosebit. Uitati-va la GastroPan, uitati-va la alte manifestari, gasiti produse cu calitati deosebite, incercati sa gasiti produse de calitate, produse care sa placa consumatorilor si in felul acesta si programele si toate celelalte lucruri pe care patronatul ROMPAN si ANAMOB incearca sa le sustina si sa va sprijina sa va poata fi de un real folos pentru a le putea aplica", a spus Viorel Marin, cu ocazia deschiderii Expozitiei Internationale GastroPan 2016, la Targu Mures.
El a mai subliniat ca GastroPan a devenit mai important pentru agentii economici romani decat alte evenimente de profil de peste hotare, fiind totodata "o extraordinara referinta pentru Romania".
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
"Este o referinta pentru calitate, este o referinta pentru produse noi, inovatii, pentru cercetare pe care noi, la ANAMOB, ne straduim sa le bagam cu forta pentru ca ne dorim ca toti sa foloseasca cercetarea si inovarea si sa foloseasca din plin aceste evenimente, sa promoveze aceste aspecte pentru ca fara ele nu se va mai putea trai", a sustinut acesta.
Viorel Marin a evidentiat importanta inovarii si cercetarii in domeniul alimentar, in sensul adaptarii la trendul european a mancarii sanatoase.
"Aici inovarea si cercetarea trebuie sa-si dea mana pentru ca, pe langa sanatate, siguranta alimentelor, produsele vor avea si vor aduce cu atat mai multe venituri producatorilor cu cat sunt mai de calitate si mai gustoase. Pentru ca trebuie sa sprijinim inovarea si cercetarea, inclusiv echipa ANAMOB a incercat sa vina cu ceva inovativ (...) Nu promovam inovarea si cercetarea oricum. Avem acum un ministru, Achim Irimescu, care nu doar declarativ sustine produsele nationale, produsele locale si promovarea lor cu maxima prioritate ba chiar si face, se zbate si are foarte mari probleme pentru ca se zbate pentru produsele nationale", a aratat presedintele ANAMOB.
Vicepresedintele Asociatiei Profesionale a Hotelurilor, Restaurantelor si Cafenelelor din uniunea Europeana (HOTREC), Niklai Akos, a aratat joi, la deschiderea GastroPan, ca in cadrul asociatiei sunt reprezentate interesele hotelurilor, restaurantelor, furnizorilor etc. si ca a inceput sa se discute tot mai mult despre nevoia alimentatiei sanatoase.
Expozitia Internationala GastroPan 2016, care se desfasoara la Targu Mures incepand de joi pana sambata, este cel mai mar targ de profil din Europa de Sud-Est, iar in acest an reuneste toate profesiile de pe filiera morarit-panificatie-cofetarie-HoReCa, prin participarea a 133 de expozanti din 25 de tari.