Racii, printre cele mai sănătoase alimente. De ce sunt preferaţi în diete

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 18 Februarie 2018 10:34
Categorie: CSID

Rămânem tot în zona culinară, dar trecem de la hrana cu care suntem obişnuiţi - în cantităţi mari şi bine preparată - la aşa-numitele alimente primitive. Alge, midii, sardine, crustacee, peşti mici. Ce în comun? Un pachet premium de nutrienţi.

Mergem astăzi pe baltă, pentru o lecţie alimentară...inedită. Suntem în plin sezon al racilor. Măcar 50 de grame trebuie să cântărească un rac, ca să fie bun de consum. Îi ia cam doi ani să atingă această greutate...comercială. E prins cu o momeală secretă – cartof tăiat rondele, fiindcă racul vine la amidon

Acum mii de ani am inventat regulile alimentare. Nu ne-am învăţ medicii nutriţionişti ci chir natură. De atunci suntem adaptaţi la aşa numitele alimente primitive. Frunze, drojdii, peşti mici şi crustacee. În aceste alimente găsim cea mai mare concentraţie de nutrienţi şi cele mai mici carcase alimentare.

Alimentele primitive. Măcar o dată pe săptămână integraţi-le în planul de hrană. Vedeţi această salată? În ea a fost pusă o linguriţă de drojdie uscată. Una de alge pisate şi una de ciuperci din flora spontană, uscate şi râşnite. Sunt toţi nutrienţii cunoscuţi... în natură. Cât priveşte peştii, probabil vă întrebaţi care sunt cei mai buni.

Dr. Şerban Damian, nutriţionist: “Sunt mai mici ceea ce face carnea lor să nu fie poluata cu metale grele, spre deosebire de peştii care cresc la dimensiuni mari trăiesc mai mult şi mănâncă alţi peşti, devin astfel mai periculoşi - celebra intoxicaţie cu mercur.”

Sardinele se afla la baza lanţului trofic. Cum însă trăim lângă Marea Neagră, strămoşii noştri au avut acces din plin la midii, un alt aliment primitiv. Dacă nu, revenim la răci! Tehnica de gătit e simplă: la fiert în apă cu sare, foi de dafin şi usturoi. Apoi racii. 5 minute.

Toate aceste alimente pline de nutrienţi va sătura repede şi menţin senzaţia până la 6 ore. Îi oferă organismului uman tot ce are nevoie. Sunt ideale în diete.

Ce soluții au românii care au rămas cu prea multă mâncare după sărbători
Ce soluții au românii care au rămas cu prea multă mâncare după sărbători
stomatolog, dentist
Dinţii permanenţi încep să crească încă din viaţa uterină. Cum avem grijă de dantura copilului
Câte feluri de tumori benigne se pot forma în uter
Ce presupune implantul dentar şi care sunt cele mai bune metode pentru pacient
Cum ne dăm seama dacă avem astm. Tratamentele recomandate de specialiști
Suptul degetului și suzeta, benefice pentru bebeluși. Ce au descoperit specialiștii
Cum ajută înotul în sarcină și ce exerciții trebuie evitate
Jorje
Ce mănâncă Jorje înainte de concerte și cum se meține în formă: “Orice exces te dezechilibrează”