Racelile NU se trateaza cu antibiotice. Metodele prin care scapam usor si eficient de simptome

Dată publicare: 20-12-2014 11:42
Dată actualizare: 23-12-2014 00:38


CSID

Cu 80% mai mutle viroze respiratorii se constata iarna fata de restul sezoanelor. Vestea buna este ca le puteti invinge cu propriile forte in cel mult doua saptamani.

Simptomele deranjante insa - febra, dureri in gat, nas infundat - pot fi combatute cu extracte din plante medicinale si uleiuri esentiale. Aflam imediat cum se trece iarna cum mai putine raceli.

Virozele respiratorii nu se trateaza cu antibiotice, este avertizarea oricarui medic. Sunt determinate de virusuri, iar acestea nu cedeaza la astfel de medicamente. Antibioticele luate fara aviz medical nu doar ca nu va amelioreaza simptomele, dar actioneaza asupra florei saprofite si scad astfel rezistenta organismului.

Un adult sanatoas raceste in medie de doua ori pe an, un copil sub 6 ani are cinci - sase astfel de episoare infectioase. In cazul celor mici, infectiile nu trebuie neglijate.

"Nu trebuie neglijata nicio infectie acuta de la nivelul nas - gat - urechi si, imediat pe langa medicul de familie, pediatru, trebuie consultat si ORL-istul", a spus dr. Elena Latcan Medic, primar ORL.

Motivul? Cei mici nu se elibereaza eficient de secretiile nazale. Acestea pot afecta comunicarea normala dintre nas si urechi si detemina astfel asa numita otita seroasa. E periculoasa deoarece poate sa sparga timpanul. Asadar, de cate ori il vedeti racit pe cel mic, retineti ca tot ce secreta nasul ajunge si in ureche. Iar secretiile trebuie eliminate cat mai des.

Infectiile virale respiratorii nu au tratament curativ. Dar simptomele pot fi eficient amelioarate. In acest sens, va ajuta medicul de familie.

Pe de alta parte, simptomelele pot fi ameliorate prin asocierea dintre extractele de plante medicinale si uleiuri esentiale.

"Trifoistea de balta eteo - planta medicinala cu proprietati tonice - determina scaderea febrei si eliminarea simptomelor determinate de febra. Cercetarile au descoperit in compozitia scoartei de salcie alba saligelina cu puternice proprietati antifebrile, antiinflamatoare, antialgice. Este recomandata pentru ameliorarea durerilor si scaderea febrei", a spus dr. Carmen Nonn, medicina naturista.

Uleiul esential de menta actioneaza asupra aparatului respirator ca expectorant, antiinfectios, analgezic local si decongestionant: "Florile de soc au proprietati sudorifice, antinflamtorii si expectorante, sunt eficiente si recomandate instarile febrile si tuse. Acest tip de remediu natural actioneaza ca antiviral, antiinflamtor si antifebril, avand si un aport de vitamine si minerale naturale", a mai spus dr. Nonn. Se consuma sub forma unei bauturi calde, realizand astfel si hidratarea necesara, pe langa efectul terapeutic.

Sursa: Pro TV